В София започва . Форумът събира държавни глави, правителствени ръководители

...
В София започва . Форумът събира държавни глави, правителствени ръководители
Коментари Харесай

Започва срещата на върха на инициативата „Три морета“

В София стартира. Форумът събира държавни глави, държавни ръководители и предприемачи, които ще обсъдят общи проектимежду 12 страни от Източна и Централна Европа.

В Националния замък на културата президентът Румен Радев посрещна публично сътрудниците си от Германия, Естония, Латвия, Полша, Словения и Гърция, вицепремиерите на Чехия и Словакия, както и заместник-външният министър на Австрия.

За срещата на самодейността „ Три морета “ в София дойде и ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

Участниците си направиха обща фотография. Двудневното интернационално събитие, управлявано от София, стартира с бизнес-форум. На него държавните и държавни ръководители на страните-участници ще дискутират тематиката „ Икономически напредък “.

Целта на самодейността „ Три морета “ е да насърчи районното съдействие, транспортната, цифрова и енергийна съгласуваност в Централна и Източна Европа, с цел да бъдат наваксани разликите със Западна Европа.

Междувременно президентът организира и двустранни срещи с президента на Латвия и с гръцкия си сътрудник.

Като приоритет България и Гърция показват развиването на транспортната инфраструктура, подобряването на енергийната съгласуваност и отварянето на нови гранични пунктове, които да насърчат връзките сред бизнеса и туризма.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР