В София собствениците на стари автомобили ще плащат възможно най-ниската

...
В София собствениците на стари автомобили ще плащат възможно най-ниската
Коментари Харесай

Столична община ще приложи възможно най-ниския данък за стари коли

В София притежателите на остарели коли ще заплащат допустимо най-ниската сума, заложена в новия закон за налози на коли. Това сподели за " По света и у нас " заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов. Така столичани няма да усетят внезапно увеличение на налозите. Карина Караньотова по тематиката.

Според новоприетия закон мощността на мотора ще се умножава по годините на колата и това ще е имущественият съставен елемент, той пък се умножава по екологичната категория на колата и по този начин се получава годишният размер на налога върху транспортните средства. Задача на общинските препоръки е да решат какъв брой ще бъдат данъците.
Дончо Барбалов, зам.-кмет " Финанси и стопанска активност ", Следствен отдел към окръжна прокуратура: Ще предложим за 2019 година нивата да бъдат минималните, които закона позволява след неговата смяна, за другите класове транспортни средства, задачата ни е да дадем опция хората да свикнат с новия метод за пресмятане на налога.
Хората с по -екологични коли ще усетя данъчно облекчение и това би трябвало да е тласък за възобновяване на колите. Христо Перчемлиев има автомобил на повече от 20 години и не е удовлетворен от измененията.
Христо Перчемлиев: Ще ударят беднотията, само че нищо не може да се направи. - Ще си купите ли по-нова кола в този момент? -Имам огромно предпочитание, но дали иска ми се отдаде опция.
И в досегашната формула съществуваше имуществения съставен елемент, само че в този момент границите за установяване на налога са по-широки. Мощност на колите беше решаваща, като всички коли над 130 коня минаваха под един знаменател. Заради неефективния надзор отпада и отстъпката за съществуването на катализатор, данъчни облекчения не се плануват и за колите с инсталирана газова уредба.

За електрическите транспортни средства няма смяна, те не престават да бъдат освободени от налог.
 Собствениците на остарели коли ще заплащат по-висок налог от следващата година Собствениците на остарели коли ще заплащат по-висок налог от следващата година
Собствениците на остарели коли ще заплащат с към 30% по-висок налог от следващата година. Това взеха решение дефинитивно депутатите с измененията в Закона за корпора...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР