В София се проведе тържествена церемония по издигането на знамето

...
В София се проведе тържествена церемония по издигането на знамето
Коментари Харесай

В Деня на Европа с тържествена церемония издигнаха знамето на ЕС

 В София се организира тържествена гала по издигането на знамето на Европейски Съюз пред постройката на президенството във връзка 9 май.  На събитието участва и Румен Радев. Той съобщи, че би трябвало да търсим общ интерес в тези сложни дни. 

Заедно с вицепрезидента - Илияна Йотова, държавният глава положи венци пред Паметника на незнайния боец в столицата, с което двамата означиха 75-ата годишнина от края на Втората международна война.

Заради епидемиологичната конюнктура обаче церемонията се състоя с дребен брой присъстващи, без внушителен боен строй и без гвардейски оркестър, които са неизменима част от военния парад.

" Тук сме, с цел да отдадем респект на нашите малко останали, само че почтени ветерани. Да не забравяме стотиците хиляди българи, взели присъединяване в най-кръвопролитната война. Има над 12 000 загинали българи, с цел да има през днешния ден обединена, мирна и просперираща Европа. Поклон пред тяхната памет! ", съобщи Радев.

Според президента не би трябвало да има разделяне в обществото за отбелязване на датата 9 май, тъй като без Деня на успеха не би могло да има Ден на Европа. Радев напомни още, че този ден поставя краят на нацизма и Холокостта сле Втората международна война.

" 9 май за мен не е историческо разбиране. Фашизмът не си е отминал в мисленето ", счита вицепрезидентът Йотова. Според нея обезпокоителен е фактът, че в Европа към момента се появяват партии на шовинисти, популисти и крайни националисти.

" Тази тематика ще става все по-актуална през последните години ", предвижда Йотова, представена от Нова телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР