В София остават затворени трите възлови кръстовища – пл. “Независимост“,

...
В София остават затворени трите възлови кръстовища – пл. “Независимост“,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: 51-ва вечер на протести и контрапротести в София

В София остават затворени трите основни кръстовища – пл. “Независимост “, при Ректората и на “Орлов мост “.

За 19.00 беше планувана следващата 51-ва проява пред постройката на президентството. Все още пордължават да се събират хората към фонтана пред Президентството, като по-голямата част от тях са от разположения там палатков лагер и от този на самодейността “Системата ни убива “.

Паралелно с днешния митинг в София ще се организира и контрапротест. Акциите краткотрайно няма да се състоят пред пилоните на НДК, а единствено пред Румънското посолство.

Организаторите на демонстрациите против президента и против блокадите в столицата са оповестили пред Столичната община и пред Министерство на вътрешните работи, че краткотрайно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акция пред Румънското посолство е планувана за 20.00 часа, а задачата е да се опази от блокиране основното кръстовище на бул. “Ситняково “. Тук не престават да идват жители от разнообразни квартали, които желаят да се подпишат в подписките, които уредниците пуснаха преди дни – едната за импийчмънт на президента Радев, а другата против блокирането на основни кръстовища в столицата. Участниците са осведомени от медиите за нападението над един от уредниците на митинга против блокадите Георги Флоров.

Контрапротестиращи не скриха възмущението си, като считат, че президентът, който те назовават "разединител на нацията ", е в основата на сходни действия и го приканиха да се разграничи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР