В служебния кабинет основно виждам експерти, не толкова силни политически

...
В служебния кабинет основно виждам експерти, не толкова силни политически
Коментари Харесай

Арабаджиев, ПП: Президентът цели плавен преход между еднно редовно правителство с друго


В служебния кабинет главно виждам специалисти, не толкоз мощни политически фигури. Това сподели в изявление за предаването “Лице в лице ” Искрен Арабаджиев от “Продължаваме смяната ”.

“Президентът цели равномерен преход сред постоянно държавно управление с друго. Един от нашите сътрудници народни представители, ръководител на Комисията по туризма, в този момент ще е министър на туризма. Това е добра оценка за качествата, които той има. Нямам информация за водени диалози с други. Надявам се да реализираме ръководство в идващото Народно заседание. Не се тормозим от инспекция и разбор на това, което сме свършили. Можем да аргументираме всяко решение, което сме взели ”, добави той.

Според него, кабинетът “Петков ” оставя страната в доста положително положение. Като триумфи на ръководството на Политическа партия той регистрира откъсването от две зависимости: с Движение за права и свободи и “Газпром ”.  “ДПС за първи път действително не бяха в ръководството. В енергетиката също скъсахме една дългогодишна взаимозависимост. Бързо успяхме да намерим заместващи количества газ. Поради предлог да се снишим, да не би Русия да ни спре газа, се прокараха доста съветски ползи. За в бъдеще няма да сме толкоз подвластни от Русия.

Той добави, че Политическа партия са завещали на служебния кабинет и интерконетктора България-Гърция, който би трябвало да получи Акт 16 до края на месеца. “Така, че да се възползваме от по-ниска цена на газа. Завещахме и контракт, от който служебното държавно управление може да се възползва ”, уточни Арабаджиев.

Той изясни, че договорът на България с “Газпром ” е със период до 31 декември т.г., като добави, че съветски газ може да потече единствено при изискване, че Русия приема заплащанията за това в долари, а не в рубли.

“Продължаваме смяната ” към момента не е взела изрично решение за взаимно явяване на предварителните избори с “Демократична България ”. Според Арабаджиев, това би било минус, тъй като би отблъснало някои гласоподаватели, които се нареждат в по-десния набор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР