Кипър ще поиска от Европейската комисия да помогне с мерки

...
Кипър ще поиска от Европейската комисия да помогне с мерки
Коментари Харесай

Кипър търси помощ от ЕК за справяне с продължаващата суша на острова

Кипър ще изиска от Европейската комисия да помогне с ограничения за справяне с продължаващата на острова суша. Въпросът ще бъде издигнат от министъра на земеделието и околната среда Мария Панайоту на Съвета на европейските министри през днешния ден в Брюксел, оповестиха от държавната пресслужба.

Кипърският екоминистър ще осведоми сътрудниците си за неподходящата обстановка в страната и последствията от понижените превалявания върху всички браншове в земеделието, отглеждането на животни и околната среда.

Министър Мария Панайоту ще изиска от Европейската комисия ограничения за опазване на селскостопанското произвеждане, веригата на храните и природата, оповестиха от държавната пресслужба. Целта е на фермерите да бъдат предоставени принадлежности за достъп до технологии за противопоставяне в сухи интервали, сподели министърът.

Проблемите с дефицита на вода и сушата са сериозни за Кипър, обявиха от ведомството. Обемът на язовирите продължава да понижава и заетостта им все още е 43% при над 66% преди година.

Министерството към този момент разгласи, че заради неналичието на задоволително вода с една трета ще бъдат понижени количествата, предоставяни на селскостопанските производители за напояване, съобщи БНР.

Ековедомството увери и че в огромните градски и туристически центрове няма да има спирания на водоснабдяването, защото потребностите им ще бъдат покрити от петте съоръжения за обезсоляване на морската вода.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР