В случай на непредвидени обстоятелства между Тайван и Китай...В страните,

...
В случай на непредвидени обстоятелства между Тайван и Китай...В страните,
Коментари Харесай

Как да поставите микропроцесор от помпа за кърма в хиперзвукова ракета?

В случай на непредвидени условия сред Тайван и Китай...

В страните, които се опълчват на Китай, се обмислят проекти за отделяне на Китай от високите технологии. На първо място, става дума за чувствителни технологии, употребявани във военната промишленост. Япония има намерение да вземе интензивно присъединяване в ограничението на достъпа до Китай до високотехнологично ноу-хау.

„ Съединени американски щати поемат водеща роля в установяването на алианса „ чип 4 “ с Тайван, Южна Корея и Япония, с цел да усилят икономическата сигурност при положение на възможен световен дефицит на чипове при положение на непредвидени условия сред Тайван и Китай “, написа Киодо Цусин /Kyodo Chushin/.

Перспективата за загуба на доставки на артикули от развитата полупроводникова промишленост на Тайван принуждава политиците в Токио да основат надлежно индустриално оборудване вкъщи. Япония възнамерява да създава и продава 2nm чипове в Rapidus Corp. Това е нов консорциум, който включва такива колоси като Toyota Motor Corp., Sony Group Corp. и шест други водещи японски компании.

През октомври Министерството на търговията на Съединени американски щати разгласи необятен лист от нови ограничения за експортен надзор, ориентирани към китайската промишленост за микрочипове и суперкомпютри. По мнението на анализаторите, това би трябвало да " ограничи способността на Пекин да купува и създава избрани високопроизводителни чипове, употребявани във военни приложения ".

Въпреки че Китай създава някои полупроводници, неговите фабрики не са в положение да създават най-съвременните чипове; Пекин е мощно подвластен от Тайпе за съвременни полупроводници, както и за програмен продукт от Съединени американски щати, показва японската организация. Американският министър на търговията Джина Раймондо е представен да споделя, че Вашингтон е призовал съдружниците си да се съобразят с контрола върху износа на Съединени американски щати, с цел да лимитират достъпа на Китай до напреднали полупроводникови технологии и да вкарат сходни ограничавания в своите страни.

В отговор на апела министърът на стопанската система на Тайван Уанг Мейхуа сподели, че рестриктивните мерки се ползват единствено за съответни чипове, употребявани в напреднали области като суперкомпютри и изкуствен интелект, само че не засягат света на чиповете за потребителска електроника. Тайванските компании ще съблюдават наредбите на Съединени американски щати за надзор на износа, сподели министърът.

В материала на " Kyodo Tsushin " се показват мненията на японски специалисти по отношение на възпрепятстването на Китай да внася нужните му чипове. И по този начин, Марико Тогаши, експерт от Международния институт за стратегически проучвания в Лондон, сподели, че е малко евентуално Китай да бъде изцяло лишен от доставки на чипове, само че това може да се направи изборно, когато става въпрос за чувствителни технологии, употребявани за основаване на прецизни високоточни оръжия.

Тогаши призна, че в доста случаи е невероятно да се построи изцяло самоподдържаща се верига за доставки, тъй че единствено тези, които не са другарски настроени към Пекин, би трябвало да бъдат включени в кръга на страните, налагащи ограничавания върху износа на чипове за Китай. В момента американците, в границите на основаната от тях Индо-тихоокеанска икономическа рамка IPEF, (14 държави) дефинират кои страни със сходно мислене би трябвало да бъдат включени във веригите за доставки.

В същото време Съединените щати, сходно на Япония, основават произвеждане на чипове в личната си страна, защото възможни събития към Тайван могат да основат спешна обстановка за американците. Говори се, че съвсем всички американски чипове се създават в Тайван.

Затова администрацията на Байдън реши да построи заводи за произвеждане на процесори на своя територия. Днес Тайван създава 65 % от международните полупроводници и съвсем 90 % от актуалните микросхеми. Министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо назова " плашещ " сюжета, при който американците към този момент няма да имат достъп до чипове, създадени в Тайван. Търговската война към микропроцесорите става все по-интензивна.

Колективният Запад също употребява казуса с чиповете в осведомителната война, разпространявайки нелепи клюки, че съветските отбранителни предприятия... „ смъкват “ чиповете от вносни хладилници, прахосмукачки и помпи за кърма.

Bloomberg заяви, че Русия демонтира вносна домакинска техника, извлича чипове от нея и ги употребява в производството на военно съоръжение. „ Русия от години се пробва да понижи зависимостта си от вноса на необятна гама военно съоръжение, от радари до съвременни подводници и системи за противоракетна защита. Вътрешен обзор от предходната година обаче сподели, че това не е сполучливо “, споделя Bloomberg.

Дори и без да сте експерт, е мъчно да си визиите, че съветските хиперзвукови ракети тъкмо поразяват задачата с помощта на чипове от помпи за кърма. Роман Набоков, заместник-генерален шеф по развиването на производството в московския цех „ Физприбор “, изяснява: „ Има доста универсални чипове, които могат да се употребяват в изцяло друго съоръжение - в автомобилостроенето, семейството и армията. Но като предписание във военното съоръжение се употребяват чипове с по-разширени температурни диапазони, които са устойчиви на избрани въздействия, трептения и радиация. Директно да вземете, да извадите нещо от микровълновата и го поставите в танка - това, несъмнено, не е правилно. Вземате целия надзорен блок отнякъде, да вземем за пример от пералня, и го монтирате в актуален танк?! Това, несъмнено, са цялостни нелепости. "

Проблемът със личното произвеждане на най-модерните микросхеми в Русия обаче съществува. Отбранителната дарба на страната зависи от това какъв брой бързо ще бъде решен.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР