В случай че ви е дошло до гуша да закупувате

...
В случай че ви е дошло до гуша да закупувате
Коментари Харесай

Изпитани средства за откашляне

В случай че ви е пристигнало до гуша да закупувате скъпоструващи сиропи за кашлица, следните редове са точно за вас. Но с изключение на обстоятелството, че домашните средства за откашляне са доста по-евтини, те са напълно натурални и не водят до никакви странични резултати върху здравето ви. Ето какви са нашите оферти за към този момент изпитани натурални средства за откашляне.

Прясно мляко с мед

Това евентуално е най-лесното за подготвяне средство за откашляне, което никога не го прави по-малко дейно. За да се възползвате оптимално от изгодите на меда обаче, не го добавяйте към прекомерно горещо прясно мляко, а го изчакайте малко да поизстине.

Билки срещу кашлица

 Средства за битка с кашлицата

Няма да ви учим по какъв начин да си приготвяте билкови отвари, само че най-хубавите билки, настоящи за откашляне, са: мащерка, лайка, индрише, дафинов лист, корен от ружа, евкалипт и пчелник. Към тях прибавяме и джинджифилът, от който обаче е по-добре да си приготвите запарка до момента в който е в прясно положение, а не е изсушен. Просто настъргвате корена, сварявате го в малко вода, прецеждате и пиете от лековитата запарка.

Отвара от кайсиеви ядки

Кайсиевите ядки би трябвало да са изсушени и подготвени за консумация. Стрийте ги на прахуляк и към 1 ч.ч. прясно мляко или чай добавяйте по 1 ч.л. от тях. Приемайте от течността по 3 пъти на ден и бързо ще усетите облекчение от кашлицата.

Отвара от кромид лук

За тази рецепта за откашляне ви трябват единствено 2 глави кромид лук, захар и вода. Тъй като захарта не е малко количество, не е желателно да си приготвяте лучената запарка, в случай че имате проблеми с кръвната захар. А с цел да извършите самата рецепта е належащо да обелите и да нарежете на шайби 2 глави лук, които да оставите да прелом в 750 мл вода, до момента в който течността се преполови. Извадете лука и прибавете към отварата 1 ч.ч. захар. Когато тя се разтвори, разделете течността на 3 елементи, които да консумирате на 3 приема денем. Не е желателно да се храните 1 час след приема на лучената запарка.

 Черна ряпа за откашляне

Черна ряпа

Незнайно за какво тази рецепта е леко позабравена от днешното потомство и то изцяло несправедливо. Сокът на черната ряпа работи доста дейно за откашляне. Необходимо е единствено да се снабдите с черната ряпа, да извършите водоравен прорез на към 3 см от края ѝ и да издълбаете в нея кладенче. Сипете в него 1 ч.л. мед и изчакайте 1-2 часа, до момента в който видите, че кладенчето се е напълнило със сока на ряпата. Пийте от тази запарка по 1 ч.л. няколко пъти на ден, а когато видите, че кладенчето пресъхва, го напълнете още веднъж с мед.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР