В случай, че украинската контраофанзива се окаже достатъчно успешна, Кремъл

...
В случай, че украинската контраофанзива се окаже достатъчно успешна, Кремъл
Коментари Харесай

Заподозряха Путин, че подготвя нещо много опасно

В случай, че украинската контраатака се окаже задоволително сполучлива, Кремъл може да разгласи нова вълна на готовност в Русия. Този път привиканите под знамената новобранци може да са даже повече, в сравнение с предходната есен, оповестява украинската организация УНИАН. Информацията е на в. " Ню Йорк таймс ", който цитира мнение, изразено от няколко западни политици, поискали анонимност.

В персонални диалози американски и европейски  признават, че изтласкването на всички съветски войски от окупираната украинска територия като част от актуалната контраатака е нисковероятно. Въпреки това се обрисуват две ясни благоприятни условия за отбелязване на " триумф ": в случай че украинската войска си възвърне и задържи основни сектори от територията, окупирана преди този момент от руснаците, или в случай че Киев нанесе на силите на Москва уморителен удар, който да накара Кремъл да сложи под въпрос вероятностите за по-нататъшна война против Украйна.
-->
По оценка на американските разследващи организации най-вероятните сюжети са дребни победи за Украйна в началната фаза на военните дейности, като да вземем за пример отвоюване на части от Донбас или изтласкване на Русия от селскостопанските и минните региони в Югоизточна Украйна. " Превземането на атомната електроцентрала Запорожие би било както алегорична, по този начин и стратегическа победа, която ще върне в ръцете на Украйна една от най-големите атомни електроцентрали в света и значим източник на електрическа енергия ", съгласно цитирания документ.

Представители на Съединени американски щати и Европа настояват, че за Украйна е значимо да прекъсне или най-малко да понижи площта на така наречен " сухопътен мост към Крим ", който улеснява военната логистика на руснаците. Това би ѝ разрешило да заплашва съветските военни обекти на полуострова и да прекъсне снабдяването на войските там. Друга жизненоважна цел на контранастъплението би трябвало да бъде по-нататъшното намаляване на съветската войска, откакто съветските войски към този момент претърпяха големи загуби в боевете за Бахмут през тази година.

Някои представители на съдружниците на Украйна се притесняват, че контранастъплението на ВСУ може да бъде " прекомерно сполучливо ". Огромните загуби на бойци може да принудят Владимир Путин да разгласи по-голяма готовност. " Американските разследващи служби настояват, че цялостното проваляне в Украйна или загубата на Крим са два сюжета, при които Путин евентуално би могъл да подреди потреблението на нуклеарно оръжие ", отбелязва американското издание.

През последните дни украинските въоръжени сили реализираха местни триумфи в офанзивата си край град Орехов в Запорожка област. Това беше доказано от самостоятелни наблюдаващи от Американския институт за военни проучвания. В същото време анализаторите предизвестяват, че украинците би трябвало да нападат при извънредно неподходящи условия - против готови позиции на съперника и без въздушно предимство, до момента в който съветските сили ползват рационална отбранителна теория.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР