В следващите редове ще изредим кои храни трябва задължително да

...
В следващите редове ще изредим кои храни трябва задължително да
Коментари Харесай

Докторът каза! Кои храни трябва да станат част от менюто ви

В идващите редове ще изредим кои храни би трябвало наложително да станат част от менюто ви, съгласно лекари

Ядки – те са богати на фибри, протеини, желязо, витамини, магнезий и калций. Редовната им консумация понижава риска от сърдечно-съдови болести. Ядковите суперхрани са лешник, макадамия, кашу, шам-фъстък и бадем.
-->
Листни зеленчуци – най-известните суперхрани от тях са цвекло, зеле и спанак. Те са богати на витамини А, С, Е, К и витамини от група В. Цвеклото е извънредно уместно за хора, които спортуват постоянно. Също по този начин то се бори сполучливо с възпалителните процеси в организма. Цвеклото е богато на антиоксиданти и нитрати, както и съединения, които ускоряват притока на кръв.

Плодове – високите равнища на флавоноиди в горските плодове понижават риска от инфаркт. Суперхраните от плодовете са годжи бери, акай, малини, череши, боровинки. Авокадото също е суперхрана. То съдържа съвсем 20 съществени витамина и хранителни субстанции и е добър източник на ненаситени мазнини, витамин Е, витамини от група В, калий и фибри. Сред екзотичните плодове също има суперхрани. Драконов плод, киви, карамбола са плодове, които обезпечават витамини, минерали и фибри.

Зелен чай – прави се от неокислени листа и е един от не толкоз обработените типове чай. Богат е на антиоксиданти и потребни полифеноли. Има най-различни типове зелен чай, които се употребяват в обичайна индийска и китайска медицина. Зеленият чай може да предотврати и появяването на рак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР