В следната статия ще се запознаете с билковите чайове и

...
В следната статия ще се запознаете с билковите чайове и
Коментари Харесай

Билки и билкови чайчета, потискащи апетита

В следната публикация ще се запознаете с билковите чайове и другите типове билки и подправки, които потискат апетита. Това са:

1. Зелен чай – отличен антиоксидант, богат източник на Витамин С, ускоряващ метаболизма на организма.

2. Канела – има превъзходен мирис. Може да се добави към билкови чайчета вместо захар. Чудесно растение, което форсира изгарянето на мазнините.

3. Коприва - източник на витамин Е и С, калций, магнезий, калий и желязо. Перфектна е за тези, които желаят да се хранят здравословно. Пречиства организма от нездравословните отрови, контролира метаболизма и потиска апетита.

4. Магданоз - една от основните съставки на доста мощни диуретични свойства, дължащи се на детоксикация. Той също по този начин оказва помощ за понижаване на апетита.

5. Маточина - известна със свойствата си да изгаря мазнините. Също по този начин покачва устойчивостта на организма.

 Чай от Маточина

6. Червен пипер – форсира метаболизма и спомага за консумирането на по-голямо количество вода.

7. Мащерка – форсира метаболизма също като аления пипер, форсира обмяната на веществата, укрепва имунната система и контролира храносмилатлната система.

8. Копър – потиска апетита, защищава от образуването на излищни газове и отичане на корема, контролира функционалността на червата.

9. Ленено семе – богато на протеини, съдържа фибри и витамини, оказва помощ за подсилване на имунната система, потиска глада и го понижава фрапантно.

10. Кардамон - оказва помощ на храносмилането посредством контролиране на стомашно-чревния тракт. Също по този начин ви разрешава да освежите дъха и възстановява дишането.

11. Салвия – може да си употребява като чай, в това време може да се употребява и при приготвянето на разнообразни ястия. Има свойства на антисептик.

12. Розмарин - дава жизнеспособност на тялото, като подтиква кръвообращението и форсира загубата на тегло, като оказва помощ за контролиране на храносмилателната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР