В склад за боеприпаси в Черниговска област в Украйна през

...
В склад за боеприпаси в Черниговска област в Украйна през
Коментари Харесай

Украинските власти евакуираха 10 000 души след експлозия и пожар в склад за боеприпаси в Черниговска област

В склад за муниции в Черниговска област в Украйна през нощта избухна гърмеж, последван от пожар, заяви на страницата си във Facebook генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от ТАСС.

Във връзка с гърмежа в арсенала в региона на селището Ичня са въведени ограничаващи ограничения. Първият сигнал е постъпил от началника на арсенала в 3,30 ч. Не се оповестява за жертви, отбелязва Ройтерс. Оперативна група отпред с началника на генералния щаб е пристигнала на местопроизшествието.

Explosion at military warehouses in Ichnya, Chernyhiv region: 30kms no fly zone declared, transportation in area halted, evacuation ongoing https://t.co/BRlIB9x4d8pic.twitter.com/LBpnmnIm94 via @MVS_UA#Ukraine

— Liveuamap (@Liveuamap) October 9, 2018

Държавната работа за изключителни обстановки заяви, че е получила информация за пожар и гърмежи на техническата територия на Шести боеприпас на Министерството на защитата в региона на Ичня, Черниговска област, и е проведена евакуация на популацията от зоната на вероятните провали. С изпратения автотранспорт от рисковата зона са евакуирани към 10 000 души, се споделя в формалното известие.

От 4,22 ч. е затворено за полети въздушното пространство в радиус от 20 км, спряно е придвижването на жп и автомобилния превоз. По информация на службата територията на арсенала е към 682,6 хектара, от тях 402 хектара са техническа територия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР