В шест училища в Пловдив ще започне изграждането на физкултурни

...
В шест училища в Пловдив ще започне изграждането на физкултурни
Коментари Харесай

Вдигат физкултурни салони в шест пловдивски училища

В шест учебни заведения в Пловдив ще стартира построяването на физкултурни салони по взаимната стратегия на Министерство на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Това заяви заместник-кметът Георги Титюков. За четири от тези 6 към този момент има определен реализатор по закона за публичните поръчки – СУ „ Свети Седмочисленици “, СУ „ Софроний Врачански “ в Тракия, СУ „ Найден Геров “ и ОУ „ Душо Хаджидеков “. Средствата са отпуснати напълно от републиканския бюджет с решение на Министерски съвет през 2019 година.

Остават две учебни заведения, които нямат зали за спортни действия за своите възпитаници. Проблеми по построяването има най-много в ОУ „ Душо Хаджидеков “, защото в двора му няма задоволително пространство за градеж на спортното оборудване, по тази причина е обмисля то да бъде направено във филиала на учебното заведение в кв. „ Съдийски “. Документално най-напреднали са плановете на образователните заведения в Тракия и се чака скоро да бъде направена първа копка.

Допълнително 1,2 млн. лева от общинския бюджет са планувани за построяването на спортната зала за ЕГ „ Иван Вазов “, която е по сходство на тази в СУ „ Патриарх Евтимий “. Там обаче реализацията на плана става все по-трудна, тъй като цената на желязото е фрапантно увеличена, изясни заместник-кметът Титюков, а това може да докара до преустановяване на процедурата с нова социална поръчка и нови периоди.

„ Хубавата вест е, че за учебно заведение „ Васил Петлешков “ са отделени 35 000 лв. от бюджета на Община Пловдив за разработване на план.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР