В северните райони на Русия вирее дърво с латинско наименование

...
В северните райони на Русия вирее дърво с латинско наименование
Коментари Харесай

Етерично масло от ела - всички ползи

В северните региони на Русия вирее дърво с латинско название Abies Sibirica. То е иглолистен тип, чийто дървета от време на време доближават възраст над 100 години, без значение че би трябвало да оцеляват при температури от 50 градуса под нулата през зимата.

От игличките и младите клони на сибирската ела посредством метода на парната филтрация се получава етерично масло. То е безцветна вискозна течност в което са съсредоточени потребни субстанции като борнил ацетатът, камфенът и алфа пиненът. Тъй като сибирската ела спада към боровите дървета, етеричното масло има изразен мощен и постоянен мирис на бор. Поради това, че е доста съсредоточено, то е единствено за външна приложимост.

Известно е, че камфен се употребява, с цел да се усъвършенства дишането. Борнил ацетат е съставката, която оказва въздействие върху пигментацията на кожата. С него кожата изсветлява. Алфа пиненът успокоява и отпуска, като въздейства върху характерни рецептори. С него болката бързо се облекчава, реализира се детоксикация и възстановяване на метаболитните процеси.

Най-важните му приложения са:

1. Предпазването от инфекции - поради антибактериалното и антимикробното му деяние. Благодарение на съединенията трициклен, алфа- пинен, лимонов, камфен и мирцен маслото от сибирска ела се бори против всевъзможни бактерии и е предварителна защита против инфекциите.

2. Облекчаване на болковия синдром - непрекъснатата мускулна болежка може да бъде туширана с няколко капки масло, нанесено върху засегнатите области. С поемане на аромата, маслото подкрепя заспиването.

 етерично масло от ела - всички изгоди

3. В битката с рака - маслото от ела унищожава раковите кафези, защото усилва производството на здрави кафези.

4. В детокса на тялото - служи като стимулатор на чернодробните функционалности и служи като натурален диуретик, с което усъвършенства прочистването на организма от отрови. Ефикасно е при ароматерапия.

5. Засилва метаболитната активност на тялото - положителното деяние върху метаболизма се демонстрира като се употребява за масаж.

6. Облекчаването на дихателните проблеми може да се реализира при инхалации и потребление на дифузер, защото то има противовъзпалителни свойства.

7. Използва се и за дезодориране и е естествена опция на дезодорантите.

8. Добро средство е при лекуване на счупени кости - при потреблението на масло от ела, нанесено върху мястото на строшаване, то подкрепя процеса на укрепване, тъй като усилва костната компактност. Също по този начин е добър избор при облекчение на артритни болки, ревматични признаци и при възприятие на отмалялост.

Необходимо е преди приложимост на етерично масло от сибирска ела да се направи тест за нетърпимост или алергия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР