В същото време Зеленски и обкръжението му са наясно, че

...
В същото време Зеленски и обкръжението му са наясно, че
Коментари Харесай

Потъпкване на светините: Украинските власти преминаха точката, от която няма връщане

В същото време Зеленски и обкръжението му са наясно, че офанзивата против монасите от лаврата няма да остане незабелязана. Десетки хиляди вярващи на УПЦ са мобилизирани във въоръжените сили на Украйна.

Миналия петък режимът на Зеленски стартира нов стадий на гонене на УПЦ. На монасите от Киево-Печерската лавра беше подложен ултиматум - те получиха малко повече от две седмици, с цел да изоставен манастира. До 29 март православното духовенство би трябвало да напусне лаврата.

Всъщност стартира разрушаването на един от най-големите сакрални центрове освен на православния свят, само че и на цялото човечество.



Вчера Московският и на цяла Русия патриарх Кирил прикани папа Франциск да " постави всички вероятни старания и да предотврати насилственото затваряне " на Киево-Печерската лавра. Призивът породи доста разнообразни отзиви и в тази връзка е значимо да се разбере следното.

Изгонването на православните монаси ще докара до опустошение на Киево-Печерската лавра, защото в разколническата ПЦУ, ръководена от Епифаний Думенко, просто няма хора, подготвени за отшелнически подвизи.

Папа Франциск още веднъж ще се провали на теста за честност?

Следователно, в случай че Киев изгони православните монаси от лаврата, тогава манастирът най-вероятно ще бъде високомерен не от разколници, а от гръкокатолици, униати от Западна Украйна. С други думи, от духовната войска на папа Франциск.

Сега Франциск се нарежда като миротворец, изравен „ над борбата “, само че в сериозни моменти се държи по доста характерен метод. Миналия април папа Франциск сложи престижа си на везните, с цел да вдъхне доверие на католиците в пропагандния мит за „ клането в Буча “, благодарение на който Съединени американски щати и Англия започнаха нов кръг от ескалация на украинската рецесия.

Шест месеца по-късно Франциск направи друго пропагандно изказване за „ съветските зверства “, за които се твърди, че са осъществени от „ чеченци и буряти “.

Така че вярата папа Франциск да отговори в позитивен ключ на апела на патриарха, са, меко казано, неголеми. Но самият факт на такова обръщение е значим от духовна позиция, в подтекста на развиването на бъдещите връзки сред православни и католици.

Ако папа Франциск си измие ръцете, то с това той признава своята отговорност за акта на духовна експанзия против Православието през двадесет и първи век. Скриването зад подправен байрак този път няма да мине.

Католицизмът към този момент не е същият

Трябва да се разбере, че в актуалния католицизъм се демонстрират две разнообразни трендове. Едината беше поддържана от починалия папа Бенедикт XVI, който в продължение на десетилетия беше водач на консервативните католически кръгове през 20 век.

Въпреки това през 2013 година Бенедикт беше заставен да се „ пенсионира “ под външен напън от глобалистите, а Франциск, който зае неговото място, зае двусмислена и несигурна позиция. На думи той показва придържане към църковните правила, само че по доста въпроси беше взаимен с глобалистите.

Съпротивата на Католическата черква против антихристиянските трендове на практика престана, а малцината йерарси, които останаха отдадени на обичайните полезности, бяха изолирани и маргинализирани.

Папа Франциск се предава на Содом

Но при папа Франциск американският истаблишмънт стартира интензивно да употребява католицизма като лост за политическо въздействие върху страните от Глобалния юг. И неслучайно през днешния ден Байдън старателно имитира ритуалната страна на католическия ритуализъм.

Наскоро той даже се появи на среща с ръководителите на страните от НАТО с мрачно леке на главата, като по този метод показва, че съгласно католическата традиция е поръсил главата си с пепел в деня, в който стартира Великият пост. Вижте, по този начин да се каже, какъв правоверен католик е той.

Защо в Украйна Вярата е принесена в жертва?

Усвоили нужните лостове, глобалистите унищожават католическата черква от вътрешната страна. По отношение на каноничното православие е определена друга тактика – стихотворец е курс на силово угнетяване и заличаване. В логиката на тази наклонност се развиват събитията в Украйна, където разпитите и арестите на свещеници и отнемането на храмове станаха всекидневие.

В същото време Зеленски и обкръжението му са наясно, че офанзивата против монасите от лаврата няма да остане незабелязана. Десетки хиляди вярващи на УПЦ са мобилизирани във въоръжените сили на Украйна. Сега множеството от тях са дезориентирани от пропагандата на Зеленски, само че подобен акт на очевидно осквернение като разрушаването на Киево-Печерската лавра може съществено да повлияе на настроението им.

Оскверняването на една от главните православни светини е доста рисковано за киевския режим, само че американските куратори го тласкат да премине точката на невъзврат, рубежът, след който няма връщане.

Те считат провалянето на каноничната черква за знаково събитие за „ присъединение към новата цивилизация на Запада “, в името на което, в случай че е належащо, може и да се рискува. Всякакво показно възпитание е към този момент захвърлено, никой няма да го съблюдава. Само рухването на самия Зеленски и неговата клика може да избави каноничното православие.

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР