В САЩ цяла една индустрия се крепи на хората, очакващи

...
В САЩ цяла една индустрия се крепи на хората, очакващи
Коментари Харесай

Bloomberg: В очакване края на света американците започнаха да се запасяват с биткойни

В Съединени американски щати цяла една промишленост се крепи на хората, очакващи апокалипсиса. Парцели земя зад граница, подземни бункери, оръжие, вертолети и консерви – всичко това устойчиво се закупува.
Но въпросът за предпазване на парите в изискванията на тежки политически и климатични катаклизми за мнозина остава открит. Bloomberg обясни, че от ден на ден американци отсрочват за черни дни не злато, а криптовалута.

Докато по-рано сървайвърите трупаха злато в своите бункери и скрити сейфове, в този момент доста от тях започнаха да трансферират средства в биткойни. Много американци, очакващи настъпването на съществени катаклизми, разпореждат огромни очаквания на биткойна. Според тях, тази криптовалута може да издържи и пестелив провал, и световна пандемия, и климатични произшествия и даже нуклеарна война.

Очакващите апокалипсиса американци схващат, че биткойнът се базира на децентрализирана блокчейн платформа, която не е подчинена нито на държавното управление, нито на централните банки. За мнозина в ера на неустойчивост, зависимостта от държавната банкова система е риск. Биткойнът разрешава приемането на своите пари когато и да е и във всеки един миг. Стига да има електричество и интернет.

Но даже и при тотална липса на електрически ток, всички данни се резервират и с тях всички цифрови пари и спестявания. А специалистите започнаха да означават, че повишената известност на биткойна стартира да оказва въздействие на полезността на златото.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР