В САЩ отчитат потребността от разработване и приемане на въоръжение

...
В САЩ отчитат потребността от разработване и приемане на въоръжение
Коментари Харесай

NI: САЩ ще правят нов танк като "Армата", за да сменят M1 Abrams

В Съединени американски щати регистрират потребността от създаване и приемане на въоръжение на нов танк, който да размени 40-годишния деец M1 Abrams, заяви като вест изданието National interest, представена от warfiles.ru. В него ще бъде заимствана компановката на структурата и основните хрумвания при основаването на съветския танк Т-15 „ Армата ”. Признава се, че макар отличното съчетаване на огън, скорост и ризница, „ Абрамс” към този момент обезпокоително остарява. Закъснението се изяснява с обстоятелството, че американските военни теоретици не могат да предвиждат характера на бъдещите бойни дейности и дали ще се стигне до използване на актуалните концепции за общовойсковия пердах.

Според специалисти, създаването на кардинално нов актуален танк, неговото произвеждане и въвеждане в строя ще отнеме над 10 година

Представител на въоръжените сили на Съединени американски щати съобщил за изданието, че новото потомство бойни машини ще включва системи за дейна отбрана, понижаване на екипажа и автоматизиран ненаселен купол, степен на роботизиране.

БЛИЦ напомня, че National interest към този момент писа за „ Армата” възторжено, наричайки го „ мускулеста машина”. Вече се приказва, че в проектираните разновидности на „ Армата” се предвижда” 152-мм оръдие и „ нископроизводителен” нуклеарен мотор.

Редакция БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР