В съседни села ще бъдат разселени семействата на участниците в

...
В съседни села ще бъдат разселени семействата на участниците в
Коментари Харесай

Малко след кървавото меле с брадви в Казанлък: Разселват 45 човека по спешност

В прилежащи села ще бъдат разселени фамилиите на участниците в сбиването в центъра на Казанлък, което стана през март тази година, заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора ст. комисар Лазар Христов след среща с кмета на община Павел баня Иса Бесоолу, написа Лупа.
На работната среща участваха и началникът на Районно ръководство – Казанлък основен контрольор Петко Стойнов, както и кметовете на селата Тъжа и Манолово, откъдето са двете семейства, взели участие в всеобщото сборичкване.
„ Целта ни е да провокаторите и основателите на сходен вид сбивания да бъдат разселени в разнообразни обитаеми места, с цел да бъда предотвратени сходни прояви и сбивания “, уточни ст.комисар Христов.
„ Инцидентът е казус, защото и преди е имало спречквания сред двата рода, само че те не са били с такива мащаби. Извадихме си нашите поучения като конструкция, която би трябвало да обезпечава публичния ред. Подобрили сме връзката и взаимната работа с кметовете на дребните обитаеми места, с цел да ни подават информация за всеки тип провокация от страна на техни съграждани “, добави шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Когато има правосъдни съвещания персонално кметовете ще ревизират кои лица, които са призовани за съответното дело по този начин, че да не вървят и други хора. Ще се работи и взаимно със правосъдните институции, с цел да се вземат нужните ограничения при сходен вид каузи “, изясни той. Пътуващите за делата ще бъдат проверявани както на излизане от съответното обитаемо място, по този начин и на влизане в Казанлък, а в региона на Съдебната палата ще бъде обезпечавана засилена защита, акцентира Христов.
Кметът на община Павел баня изясни че към 45 души, настанени в село Манолово, ще бъдат преместени в селата Тъжа и Скобелево. Той изясни, че членовете на двата рода са регистрирани на разнообразни адреси в села Тъжа, само че все още те не живеят там.
По време на срещата е взето решение за основаване на организация за незакриване на образователните заведения по обитаемоте места и транспортиране на децата с общински транспорт, с цел да могат те интензивно да посещават учебни заведения и детски градини. Целта е децата да бъдат интегрирани. Набелязани са и ограничения за възстановяване на видеонаблюдението в обитаемоте места, увеличение на нарядите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
„ Ще бъде оголен спомагателен щат за Районното ръководство в Казанлък “, сподели още ст. комисар Христов. Той напомни, че сега тече процедура по конкурс за единадесет младши изпълнителски брой за секторите в Павел баня и Казанлък. И уточни, че изискванията за работа на чиновниците са доста усъвършенствани.
Днес е било взето решение и за закупуване на спомагателни транспортни средства от община Павел баня, които да бъдат предоставени безплатно на чиновниците на реда.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР