В Сърбия започна масова ваксинация с китайската ваксина срещу коронавирус

...
В Сърбия започна масова ваксинация с китайската ваксина срещу коронавирус
Коментари Харесай

Масова ваксинация в Сърбия с китайската ваксина Синофарм

В Сърбия стартира всеобща имунизация с китайската ваксина против ковид на компания Синофарм, която получи утвърждение от сръбската Агенция за медикаменти и медицински средства, съобщи организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

Ваксината на Синофарм е една от трите ваксини, наред с тази на Пфайзер и съветската Спутник V, които сръбските жители могат да изберат при поръчката си за имунизиране.

Сърбия е единствената страна в света, която си набави ваксина Синофарм, без да е взела участие в третата фаза на клинични тествания, и е първата европейска страна, получила тази ваксина, показва Бета. За покупка на китайска ваксина заяви и Унгария, недоволна от темповете на доставяне с ваксини в Европейския съюз.

Самолетът, който достави в Сърбия първата пратка от 1 милион дози китайска ваксина на 16 януари, единствено 16 дни, откакто тя беше утвърдена в Китай, беше посрещнат на летището в Белград от президента Александър Вучич, посланичката на Китай Чен Бо и здравния министър Златибор Лончар.

Голям брой жители желаят да се имунизират с китайския препарат, чиято резултатност съгласно последните изследвания е сред 80 и 90 %. С нея се имунизираха и здравният министър и министърът на просветата Бранко Ружич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР