В Сан Рамон, Калифорния, електрически автомобил Tesla Model S, който

...
В Сан Рамон, Калифорния, електрически автомобил Tesla Model S, който
Коментари Харесай

Защо са опасни електромобилите: Tesla предизвика пожар за милион долара

В Сан Рамон, Калифорния, електромобил Tesla Model S, който се зарежда през нощта, се възпламени в гараж и провокира огромен пожар в къщата, където имало и фамилна двойка. Това се е случило в края на предходната година, само че детайлностите за случая се появиха едвам в този момент и бяха оповестени от The Washington Post.

През нощта електрическият автомобил изпраща предизвестие, че зареждането е прекратено. След 12 минути фамилията се буди от плача на пожарната тревога. След като автомобилът Tesla Model S от 2013 година се възпламенява, огънят се популяризира и към втора електрическа кола от същия модел, паркирана наоколо и по-късно обгръща цялата къща. Жителите не са потърпевши, защото спят в стая в задната част на къщата, а не над гаража.

Според притежателя на изгорялата къща и притежател на Tesla-та Йоги Виндум пристигналите пожарникари не могат да се приближат до заради прекомерно високата температура. А от гаража се чуват и детонации - те са задоволително мощни, с цел да откъснат металните порти.

Къщата, както и колите са унищожени изцяло, а вредите се правят оценка на 1 милион $. Пожарникарите показват вероятните аргументи за запалването, като съгласно тях случаят са дължи на нередовност в системата за термично ръководство или електрическото окабеляване на Tesla-та Model S.

Собственикът на изгорялата електрическа кола, който преди този момент е неприкрит почитател на автомобилната марка на Илон Мъск, съобщи, че след парите от застраховката си е купил Audi с бензинов мотор. Той изрази отчаяние от неналичието на интерес на представителите на Tesla към случилото се. Той твърди, че овъглените " тесли " са стояли в къщата седмици, „ чакащи представители на компанията да схванат какво се е объркало “.

„ Автомобилите, които работят на бензин, не се възпламеняват в гараж. И това е разликата “, споделя той. " Не се тормозя, че моето Audi може да се възпламени изпод, когато не работи. " Tesla не отговоря и на настояването на The Washington Post за коментар по отношение на пожара в дома на сем. Уиндъм.

През последните години производителите на коли, в това число General Motors, Audi и Hyundai, постоянно организират акции за евакуиране със угриженост за сигурността на своите коли. Например през 2020 година Chevrolet поучава притежателите да не зареждат колите си за една нощ или да съхраняват изцяло заредени коли в гаража. Компанията е изтеглила повече от 60 000 от своите електрически транспортни средства Bolt заради опасения от импровизиран пожар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР