В съботния ден стана ясно, че бившият финансов министър Владислав

...
В съботния ден стана ясно, че бившият финансов министър Владислав
Коментари Харесай

Фирмата собственик на автомобила: Случаят с Горанов е дело на "автомобилната мафия"

В съботния ден стана ясно, че някогашният финансов министър Владислав Горанов е опитал да напусне страната през граничния пункт " Калотина " с кола, търсена от Интерпол.

Горанов е спрян на пункта и върнат. Въпреки това обаче той е съумял да влезе в Сърбия.

Бившият министър изясни, че автомобилът е нов и даже към момента го изплаща на лизинг към огромна компания за продажба на коли.

В 18:30 ч. през вчерашния ден Владислав Горанов потегля за Сърбия през " Калотина " с автомобил, взет на лизинг от огромна автомобилна компания през март 2020 година Граничната инспекция открива, че колата се търси.

По думите на някогашния финансов министър никой на границата не му е попречил да тръгне в противоположна посока към България.

" Граничният служител на реда записва и сподели, че автомобилът е търсен, без да ми даде информация от кого и за какво и ми разпореди да се върна във вътрешността в страната ", изясни той.

Горанов се е върнал до Драгоман, качил се на различен автомобил, минал през " Калотина " и влезнал в Сърбия, където се намира сега.

" Ще окажа цялостно подпомагане на Министерство на вътрешните работи. Не мисля, че има злонамерено деяние от който и да било. Автомобилът си се намира в България, ще бъде предаден на органите на Министерство на вътрешните работи и оттова нататък, в случай че има потребност от подпомагане, от моя страна или от страна на " Мото Пфое ", ще бъде оказано цялостно подпомагане ", добави той.

Автомобилът е нов, на лизинг, което значи, че към момента е благосъстоятелност на автомобилната компания. От компанията обясниха, че случилото се не е извънредно. Според тях е дело на " автомобилната мафия ".

" Ние сега имаме още два такива случая. Автомобилната мафия основава двойници на тези коли. Автомобил, който е краден, пренабива се шаси на нов автомобил и се основава двойник. Прави се експертиза, прави се разбор коя кола е същинска и по този начин се взема решение разногласието ", обясни Атанас Фурнаджиев, шеф на " Мото Пфое ".

Министерство на вътрешните работи удостовери за случая, без да даде повече елементи. Пред bTV министърът на вътрешните работи Бойко Рашков сподели, че е озадачаващо по какъв начин някогашен министър може да се вози в краден автомобил.

Рашков е разпоредил инспекция, която да обясни и за какво колата не е била арестувана на място.

Владислав Горанов беше финансов министър в два следващи кабинета на ГЕРБ. Смяната му пристигна по искане на Бойко Борисов в разгара на антиправителствените митинги през лятото на 2020 година

По-късно Горанов откри частна консултантска компания, а тази година Национална агенция за приходите стартира да го ревизира по подозрения за разлики сред приходите и разноските му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР