В Русия отново заплашват с Трета световна война (и използването

...
В Русия отново заплашват с Трета световна война (и използването
Коментари Харесай

Русия със смразяваща заплаха: Ще има световна война, ако Украйна направи това

В Русия още веднъж заплашват с Трета международна война (и потреблението на нуклеарни оръжия) на фона на информацията, че Украйна може да бъде публично поканена в НАТО. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев съобщи, че всяко „ посягане “ върху окупирания Крим ще бъде еднакво на оповестяване на война.

В изявление за съветски медии той призна, че влизането на Украйна в НАТО е по-опасно за Руската федерация от влизането в Алианса на Финландия и Швеция, съобщи организация УНИАН.

„ Украйна в НАТО е по-опасно за нашата страна. И това се дължи на това, което президентът Владимир Путин неведнъж е казвал - съществуването на нерешени териториални разногласия, както и особеното схващане за статута на районите. За нас Крим е част от Русия. И това е вечно. Всеки опит за посягане върху Крим е оповестяване на война на страната ни. И в случай че държава-членка на НАТО направи това, това е спор с целия Северноатлантически алианс, Трета международна война. Тотална злополука ", заканва се Медведев.

Според някогашния президент на РФ присъединението на Финландия и Швеция към НАТО " не заплашва " Руската федерация с нищо ново. Медведев счита, че тези страни са в " уважителни " връзки с Русия, тъй че Кремъл не чака териториални разногласия с тях. На 24 февруари Русия стартира пълномащабна война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. Украинският полуостров Крим е окупиран от руснаците от 2014 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР