В резултат на едноседмична специализирана полицейска операция в Бургас за

...
В резултат на едноседмична специализирана полицейска операция в Бургас за
Коментари Харесай

Арестуваха шестима, пласирали наркотици около училищата в Бургас

В резултат на едноседмична профилирана полицейска интервенция в Бургас за владеене и разпространяване на опиати в регионите към образователните заведения са арестувани шестима мъже, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. По случаите са формирани три бързи производства и три преписки. Повдигнати са обвинявания от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със:

– задържането на 29-годишен престъпно проявен карнобатлия наоколо до учебно заведение „ Петко Росен” в к-с „ Меден Рудник”, у който чиновниците от Четвърто Районно ръководство – Бургас намерили и иззели пликчета с метамфетамин и марихуана и електронна везна. Мъжът е арестуван за период от 24 часа, като по случая е формирано бързо произвеждане.

– задържането на 41-годишен престъпно проявен бургазлия, спрян за инспекция към 20.40 ч. на 23.01.т.г. в региона до бл. 60 на бул. „ Струга” в к-с " Братя Миладинови ", до момента в който управлявал лек автомобил Opel Astra с задгранични регистрационни номера. След тестване за приложимост на алкохол и опиати, втората проба се оказала позитивна за приложимост на метамфетамин, само че лидерът отказал да даде кръв за химичен разбор. На лидерът е формиран акт по Закона за придвижване по пътищата и са свалени регистрационните табели на автомобила. При осъществена инспекция на лекия автомобил, под предната лява седалка е открит газов револвер с три боеприпаса към него и найлоново пликче със зелена тревна маса /канабис/. Водачът е арестуван за период от 24 часа.

При редом течащите инспекции за шофиране на пътно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции са открити общо девет случая. Водачите са на възраст от 20 до 41 години. Шест от тях са открити да карат след приложимост на метамфетамин. Двама – 20-годишен мъж от Сливен и 27-годишен бургазлия карали след приложимост на канабис, а един 31-годишен сливенчанин, управлявал лек автомобил Toyota Avensis, със сливенска регистрация, след приложимост на амфетамин и метамфетамин.

В един случай лидерът на автомобил отказал да бъдат тестван за приложимост на опиати, като е глобен с санкция в размер на 2 000 лева и лишаване на свидетелството за правоуправление за период от 2 години.

За седмицата чиновниците от бранш „ Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването, включваща няколко посоки: съблюдаване на условията за скоростен режим, спазване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и лишаване преимуществото на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас са установени 732 нарушавания на скоростта. В пет случая превишената скорост е над 50 км/ч върху допустимата – водачите ще бъдат глобени с отнемане от правоуправление и парична санкция, последваща законовите инструкции за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама. С санкция в размер на 30 лева са глобени 14 велосипедисти, като две са главните нарушавания, осъществявани от тях: ръководство на велосипед без съоръжение и прекосяване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда /най-вече ул. Александровска” и ул. „ Богориди”/. За непреминаване на указаните за задачата места за седмицата в Бургас са глобени 18 пешеходци, а за прекосяване на неразрешаващ /червен/ светофарен сигнал са глобени четирима водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР