В резултат на дългогодишни усилия, научно-изследователският екип на Ел Би

...
В резултат на дългогодишни усилия, научно-изследователският екип на Ел Би
Коментари Харесай

“Ел Би Булгарикум” с поредно научно-приложно постижение

В резултат на дългогодишни старания, научно-изследователският екип на " Ел Би Булгарикум " съумя да създаде нов бифидобактериален препарат, вкючаващ пробиотичния вариант Bifidobacterium longum ssp. longum. Щамът е селекциониран на база на научни изследвания с най-съвременна изследователска инсталация и сравнявайки резултатите на огромен брой варианти млечно-кисели бактерии. Силата на този вариант е, че съчетава разнообразни пробиотични свойства, в това число значима адхезия към клетките на чревния епител и висока степен на преживяемост в стомашно-чревния тракт. Всичко това ускорява благотворното деяние на варианта върху човешкия организъм.

Клинично изследване в влиятелна университетска болница потвърждава по неоспорим метод, че новаторската разработка носи значими здравословни и профилактични изгоди.

Несъмнено, препаратът ще откри приложение при първична и вторична профилактика на сърдечно-съдовите и възпалителни болести, контрола на риска от диабет и атеросклероза, както и разнообразни метаболитни болести като хиперлипидемия и инсулинова устойчивост.

Новият пробиотичен артикул ще се предлага под формата на сашета, изключително подобаващи за приготвянето на смутита или като добавка към кисели млека и други потребни за здравето храни. Препаратът ще откри своето място и в разрастващата се продуктова гама от здравословни и пробиотични артикули на " Ел Би Булгарикум ".

" Стъпваме с дребни, само че сигурни крачки на пазара с пробиотици " - екипът на проф. дн Жечко Димитров и доктор Ирина Готова

Благодарение на дългогодишната научно-изследователска и развойна активност на " Ел Би Булгарикум ", обичайните български млечни артикули са познати в над 20 страни по света, а към този момент 50 години, 24 милиона японци стартират деня си с българско кисело мляко.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР