В резултат на активната си дейност за пазарна интеграция на

...
В резултат на активната си дейност за пазарна интеграция на
Коментари Харесай

Електроенергийният оператор и енергийната борса се включиха в проект за обединение на пазарите

В резултат на дейната си активност за пазарна интеграция на районно и европейско равнище и в осъществяване на наредбите на Европейското законодателство Електроенергийният систематичен оператор и Българската самостоятелна енергийна борса се причислиха към план за обединяване на пазарите „ В рамките на деня “ (IDM) в сходство с условията на Регламент (ЕС) 2015/1222 за установяването на насоки по отношение на разпределянето на преносната дарба и ръководство на претоварването.

Това оповестиха от пресцентъра на сдружението.

В районния план, наименуван „ Локален план за внедряване 15 “ (Local implementation project 15, вземат участие пазарните оператори и операторите на преносни мрежи на Румъния, Унгария, Хърватска, Словения, Чехия, Полша, Австрия, Германия.

Включването на България има за цел присъединението на българската пазарна зона за времеви небосвод „ В рамките на деня “ към Европейското единно пазарно обединяване XBID (Cross Border Intraday), посредством границата България – Румъния, дружно с така наречен „ втора вълна на присъединение “ (XBID second wave). Планираният период е месец юни 2019 година

Българската самостоятелна енергийна борса и Електроенергийният систематичен оператор ще концентрират напъните си и всички нужни запаси за сполучливото привършване на плана в планувания период.

В взаимната ни работа разчитаме на безрезервната поддръжка на българските институции за превъзмогване на спънки от нормативен и учредителен темперамент, както и на поддръжка от страна на участниците в пазара на електрическа енергия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР