В рекордите на Гинес можете да се натъкнете на всевъзможни

...
В рекордите на Гинес можете да се натъкнете на всевъзможни
Коментари Харесай

Румънци забъркаха Най-голяма салата в света!

В върховете на Гинес можете да се натъкнете на всевъзможни странни, сложни, занимателни, разнообразни и от време на време даже невъзможни номера. Нашите съседи румънците се вписаха в тази известна книга с вкусния връх за най-голямата салата.

Теглото на приготвената от тях салата е 19 тона, а доброволците, които са взели участие в изработката ѝ, били 1000 души.

Процесът по приготвянето ѝ лишил 8 часа, само че всичкия този труд несъмнено си заслужавал, тъй като донесъл на родината на тези хора наградата за Най-голяма салата в света.

Купата, в която била поставена салатата, е с дължина 18 метра, съвсем 3 метра необятна и 53 см дълбока. По-голямата част от продуктите били локални, като по този метод румънците целели и да разпространяват личната продукция.

Туристи от Словакия, България и Сърбия също се присъединили в процеса и помогнали за постигането на тази фантазия.

Подобни опити за върхове с изключение на занимателни се оказват и извънредно потребни и смислени за огромна част от обществото. След като салата била претеглена, утвърдена и записана в книгата за върховете Гинес, уредниците я разделили измежду присъстващите, които работили старателно, и хора в потребност - небогати, бездомни, сираци, и домове отглеждащи сходни хора.

 Най-голяма салата

Дори и изрезките, които останали след изработката на салатата, били употребявани за нещо потребно - те били дарени на животинска плантация в Пантелеймон.

Предния сходен връх принадлежи на Гърция, само че тяхната салата била с тегло 13 тона. Коя ли ще бъде идната страна с по-голяма салата и какъв брой ли хора ще нахрани тя в последна сметка?

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР