В рекламния бизнес обаче са наясно, че прекалено провокативните материали

...
В рекламния бизнес обаче са наясно, че прекалено провокативните материали
Коментари Харесай

Сексът продава

В рекламния бизнес обаче са наясно, че прекомерно провокативните материали може и да провокират интереса на евентуалните купувачи, само че е допустимо и да ги отхвърлен. Рисковани инициативи въпреки всичко не липсват. Някои от сниманите реклами с повече провокация в тях по този начин и не стигат до всеобщия фен. Маркетолозите просто са научили максимата, че сексът може и да продава, само че би трябвало да се уцели точната доза предизвикателност. И когато „ пресолят манджата “, се намесват регулаторните органи и някои реклами биват неразрешени за лъчение в ефир, написа dnesplus.bg. Ето няколко такива образеца:

Презервативи „ Naked “

Потенциалните клиенти на презервативи с марка “Naked “ в Австралия по този начин и не се любуват на рекламния клип, в който сърфист и неговата другарка избират подобаващ по мярка кондом за русокосия красавец. Австралийският регулатор по рекламите Australia's FreeTV Commercials Advice Department предлага на производителя на презервативи Naked „ да отстрани от рекламата всички препратки към осъществяването на сексуален акт “. Когато изгледате рекламата, ще би трябвало сами да прецените, дали членовете на регулатора са постъпили умно.

New Yorker — „ Killer Lingerie “

Рекламата е на изкусителна „ златотърсачка “, която съумява в начинанието си да се ожени за възрастен милионер. Как приключва клипът? Вероятно се досещате, само че по този начин или другояче, в Съединени американски щати рекламата е неразрешена за проявление „ денем “.

Дезодорант „ AXЕ “

Когато изгледате рекламния клип, сами ще разберете, тъй като му е наложена рестрикция за лъчение.

През 2009 година клипът е разгласен за най-хубавия, демонстриран в киносалони. А е показван единствено там, тъй като по този начин и не попада в телевизионните рекламни спотове.

Танцът на Кайли Миноуг е искрено парещ. А мълвата твърди, че нито един мъж в кинозалите не рискува да извърши апела на „ героинята “ от клипа и „ да стане “. Кайли и провокативното долни дрехи са рискова композиция за телевизионните екрани.



Очила „ Ihr Optiker “

Рекламният клип е неразрешен за лъчение в Германия, въпреки да е ориентиран тъкмо към немския пазар. Идеята? Да рекламираш очила, тъй като героинята в клипа, поради неприятното си зрение, меко казано се впуска в активност, само че на доста неверно място.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР