В реките на Съединените щати понякога хората хващат риба, която

...
В реките на Съединените щати понякога хората хващат риба, която
Коментари Харесай

Как живакът попада в рибата, която ядем

В реките на Съединените щати от време на време хората хващат риба, която съдържа живак. Имаше случаи на отравяне с него, оповестява The Conversation. Но по какъв начин живакът попада в рибата? Отговорът на този въпрос дава професорът, изпълнителният шеф на Института за екологична резистентност към Университета в Индиана (САЩ) Габриел Филипели.

Живакът е отровен материал, който е рисков за здравето. Той изключително мощно въздейства върху развиването на мозъка при децата. Един от методите живакът да попадне в речната риба е посредством газовете, които се издигат нагоре по тръбите на електроцентралите, работещи с въглища.

Като цяло, съгласно учения Габриел Филипели, вероятността уловената риба да съдържа живак зависи от вида риба. Рискът от отравяне е обвързван и с възрастта и здравословното положение на индивида, който употребява този артикул.

Що се отнася до въглищните електроцентрали, живакът попада от тях в околната среда по следния метод. Самите въглища съдържат живак. По време на изгарянето им той излиза през комините под...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР