В регистър БУЛСТАТ да се вписват чуждестранни юридически лица, които

...
В регистър БУЛСТАТ да се вписват чуждестранни юридически лица, които
Коментари Харесай

Депутатите приеха промени при записването в БУЛСТАТ

В указател БУЛСТАТ да се вписват задгранични юридически лица, които са залогодатели по смисъла на Закона за особените залози. Това реши Народното събрание с признати на второ четене промени в Закона за указател БУЛСТАТ, заяви Българска телеграфна агенция.

Справки по Националната база данни на регистъра се правят и удостоверения се издават неотложно във всяко териториално звено на Агенцията по вписванията. Тя обезпечава опция за информации посредством далечен достъп, както и за издаване на удостоверения в електронна форма и предаването им по електронен път. Така се сътвори електронна партида и неповторим идентификатор за всички лица и организации, вписани в БУЛСТАТ, в това число и за задграничните физически и юридически лица, когато са залогодатели по Закона за особените
залози.

С утвърдените промени се уточняват условията към документите, които би трябвало да бъдат показани от подлежащите на регистрация лица и се предлага подробна регламентацията на достъп до регистъра, като се обезпечава напълно безвъзмезден далечен достъп до обществената част от него. Предвижда се също автоматизирано подаване на данни за вписаните условия, както и се урежда безвъзмезден продан на информацията сред регистрите на съда, държавните органи и органите на локалното самоуправление и локалната администрация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР