В регионалната политика бързо стават само лошите неща. Хубавите неща

...
В регионалната политика бързо стават само лошите неща. Хубавите неща
Коментари Харесай

Андрей Цеков: В регионалната политика бързо стават само лошите неща

„ В районната политика бързо стават единствено неприятните неща . Хубавите неща изисква обмисляне и прекосяване през разнообразни етапи на капиталовия развой “. Това сподели министърът на районното развиване Андрей Цеков, който дава отговор на въпросите на Жени Марчева в предаването „ Защо, господин министър? “.

ДНСК е една от институциите, на които страната в дебитор, счита Андрей Цеков

„ Моята упоритост е да вършим верните неща, да поставим основите, върху който да стъпят тези, които ще дойдат след нас “, добави Цеков.

Относно заканата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов да има промяна ни министри, когато премиерския пост на ротационен принцип поеме Мария Габриел Цеков сподели: „ Очаквам през март да има съществени диалози за бъдещето на кабинета, аз персонално нямам терзания “.

Той разяснява и концепцията на опозицията в Народното събрание да продължи да внася вотове на съмнение към кабинета, откакто първия не мина .

Той акцентира, че законодателните промени се вършат и с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи

„ Това държавно управление съществува с една съществена цел – да отстои европейския цивилизационен избор на България, да приключи евроинтеграционните процеси посредством присъединение към Шенген и еврозоната. И несъмнено този европейски цивилизационен  избор поражда съпротива против този ни избор – в лицето на популистки партии, които желаят да отклонят България от този път “, счита Цеков.

Капаните в пътното ни строителство

Според министъра районната политика на България е пленник на редица проблеми – справедливи и субективни.

„ Обективните са, че България дълго време не е имала опция да влага задоволително в инфраструктура – в резултата на икономическото ни развиване. Републиканската ни пътна мрежа е близо 20 000 км. От тях по оценка на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) 28%, или 5600 км изискват съществени поправки. И това е обективно завещание от предишното “, посочи Цеков.

По думите му измежду субективните фактори е методът към районната политика – неналичието на обмисляне. 

Предишните министри на районното развиване и благоустройството не са имали политическа воля и морална увереност инхаус договорите да влязат в съда

„ Възлагани са контракти, без да има приключени териториално-устройствени процедури, без да има осъществено отчуждаване, което доста забавя по-късно строителството. Имаме контракти, които са сключвани в изискванията на съмнителна правомерност. Най-класически образец са инхаус договорите “, добави районният министър.

Какво сподели инспекцията на асфалта по автомагистралите

В края на лятото Министерството на районното развиване стартира инспекция на асфалта по автомагистралите и скоростните пътища.

Първата ревизия е на Автомагистрала “Хемус “

„ Това, което направихме, за разлика от нашите прародители, е, че започнахме инспекции на  пътни сектори, които са в гаранционна поддържка, т.е. в случай че открием недостатъци, изпълнителят ще е задължен да ги в профил. В рамките на месец проверихме 20 пътни сектора, при които в 50% няма проблеми. При 11 пътни сектора беше открита понижена дебелина на асфалтовата завивка, недостатъци по пътни уреди – мостове и виадукти. Поканили сме изпълнителите да отстранят тези дефекти “, изясни министърът.

Той акцентира, че е основно страната да упражнява правата си, до момента в който ги има - преди приключването на гаранционния период.

Гледайте цялото интарвю във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР