В разкритата от Агенция Митници“ и Държавна агенция Национална сигурност

...
В разкритата от Агенция Митници“ и Държавна агенция Национална сигурност
Коментари Харесай

Разбиха нелегална фабрика за цигари край Севлиево

В разкритата от Агенция „ Митници “ и Държавна организация „ Национална сигурност ” (ДАНС) незаконна фабрика за цигари в община Севлиево има към 4 милиона къса цигари и 3,5 тона нарязан тютюн. Предотвратена е вреда за Държавния бюджет в размер на 1,5 млн. лева неплатен данък. Това съобщи заместник-директорът на Агенция „ Митници “ Пламен Павлов по време на взаимен брифинг, в който участваха и Таня Недкова, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура Велико Търново, Пламена Дичева, зам.-окръжен прокурор на Габрово и наблюдаващия прокурор по делото Мария Димитрова.



" Във фабриката са открити 4 милиона къса цигари, които са подготвени за стартиране на пазара, 3,5 тона нарязан тютюн, както и материали за произвеждане на цигарите – филтри, картон и други На място е открито и съществуването на 35 палета тютюнeв шкарт, което е знак, че фабриката работи неотдавна ", съобщи Пламен Павлов.



Той добави, че с разкриването на незаконното произвеждане митническите чиновници са предотвратили вреда за Републиканския бюджет в размер на 1,5 млн. лева неплатен данък.

На 20.04.2023 година към 10,30 ч митнически чиновници от отделите за митническо разузнаване и следствие в Търговско дружество Митница Русе, Търговско дружество Митница София и Митнически мобилни групи, взаимно със чиновници на ДАНС са направили инспекция на частен парцел – складово помещение, намиращо се в околност „ Шербана “, Община Севлиево.

В момента на инспекцията проверяващите откриват съществуването на огромно количество кутии с цигари марка “Marble “ без български акцизен бандерол, ситно нарязан тютюн, тютюн на листа, както и машини за рязане и сушене на тютюн, поточна линия за пакетиране и пакетиране на цигарите. Към момента на инспекцията фабриката е работеща, а на място се намират седем лица. Обектът е запечатан.



Неотложните следствени дейности са осъществени от екип на Териториална дирекция Митница Русе в Агенция „ Митници “ с присъединяване на дежурен прокурор от Районна прокуратура - Габрово, Териториално отделение-Севлиево и на експерт-технически асистент. Задържани са две лица.



Образувано е досъдебно произвеждане под управлението на Районна прокуратура - Габрово. Разследва се закононарушение по чл.234 ал.3 т.3 от Наказателен кодекс за произвеждане на тютюневи произведения в огромни размери за разпространяване.

Снимки и видео: Агенция " Митници "

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР