По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол беше взета мярка за неотклонение

...
По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол беше взета мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Задържаха турски гражданин за контрабандно пренасяне на близо килограм златни накити

По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол беше взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на турски жител с букви Т.К. Той е упрекнат в контрабандно преместване на близо кг златни украшения. Престъплението е от 20.10.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово, област Ямбол.



Той е упрекнат, че контрабандно придвижва през границата на страната 995,50 грама златни украшения.



По време на следствието е открито, че лицето е управлявал товарен автомобил, който е дошъл на граничния пункт в Лесово. Според показаните документи той е превозвал групажна стока от Турция за Англия през България. Водачът е оповестил, че няма друго за обявление.

Превозното средство е селектирано от митническите чиновници за щателна инспекция. В хода на контролните дейности държанието на водача е събудило съмнения в митническите инспектори.

Извършен е персонален обзор на лидера, при който са открити в джобове в якето му пакети с бижутерийни произведения от жълт метал. Идентични пакети с украшения, опаковани в мрачно фолио, са открити и в негови персонални движимости в шофьорската кабина, в това число в чаша за топли питиета.



Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни произведения на стойност към 100 000 лв..

Определението на Окръжен съд-Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР