Непълнолетно момиче от град Етрополе е измамено с близо 9000

...
Непълнолетно момиче от град Етрополе е измамено с близо 9000
Коментари Харесай

Непълнолетно момиче измамено с близо 9000 лева в нета

Непълнолетно момиче от град Етрополе е излъгано с близо 9000 лв. от мъж от София, след връзка сред двамата в Интернет.

След привършване на процесуално-следствените дейности по досъдебно произвеждане, формирано в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Етрополе, гражданин на столицата е притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс. При изискванията на продължавано закононарушение и за да набави за себе си имотна полза, 44-годишният мъж се възползвал от неопитността на малолетна госпожица, като посредством интернет връзка е възбудил и поддържал у нея заблудата, че ще й поръча и закупи на преференциална цена смарт телефон, а също по този начин ще позволи нейни проблеми от персонален темперамент. За задачата момичето му превело общо 8878 лв.. След отчет на събраните доказателства в прокуратурата на обвинения е наложена мярка за неотклонение „ подписка “ и делото е завършено с мнение за съд.

В началото на месеца от  Министерство на вътрешните работи предизвестиха също за схеми за измами в интернет с атрактивни оферти и реклами  и дадоха няколко съвета при обмисляне на почивка или наемане на къща във връзка идните ногодишни празници.

При обявите за екскурзии или наемане на къща първото предписание, което потребителят би трябвало да съблюдава, е не да ревизира дали компанията има собствен уебсайт, а дали тя има лиценз за активността, която предлага. Това става с едно кликване в уеб страницата на Министерството на туризма.

Второ предписание е преди да подпишете контракт, в офис или пратен по интернет, деликатно да го прочетете. Проследете наложително дали в него името на компанията е написано по един и същи метод на всички места, попада ли ЕИК и дали поставеният щемпел е на същата компания, припомнят от Министерство на вътрешните работи.

Трето и най-важно предписание е методът на заплащане. Туроператорите би трябвало да имат регистрирани фирмени банкови сметки. Това значи, че титуляр на сметката е името на компанията, никога тя не следва да е на шефа или на който и да било различен чиновник.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР