Първата законодателна инициатива на ЛЕВИЦАТА! в 50-ото Народно събрание ще

...
Първата законодателна инициатива на ЛЕВИЦАТА! в 50-ото Народно събрание ще
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“: Първата законодателна инициатива в 50-ото НС - въвеждане на необлагаем минимум до размера на минималната работна заплата

Първата законодателна самодейност на „ ЛЕВИЦАТА! " в 50-ото Народно заседание ще е въвеждане на необлагаем най-малко до размера на минималната работна заплата. Това е мярка, която ще подкрепи всички трудови хора, в т. ч. и техните работодатели. Това разгласи пред медиите на 1 май в Денят на труда и на интернационалната работническа взаимност доктор Пламена Заячка, лидер на листата на „ ЛЕВИЦАТА! " в 24 МИР-София. Тя акцентира, че България остава все още една от дребното страна в Европейски Съюз с плосък налог, само че без необлагаем най-малко.

Христо Колев, като претендент за депутат на „ ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София, акцентира значимостта на високата изборна интензивност, което ще даде същинско посланичество на трудовите хора в законодателната власт. „ ЛЕВИЦАТА! " е гарантът за обществена правдивост, за почтени приходи и заслужен живот, съобщи той. „ Необлагаемият най-малко до размера на минималната работна заплата в България е от изгода за всички работещи, само че и от изгода на стопанската система и въвеждането му ще е първа стъпка за елиминиране на изкривяването в данъчно-осигурителната тежест ", сподели още Христо Колев.

Мария Тодорова, претендент за депутат на „ ЛЕВИЦАТА! " в 24 МИР-София акцентира, че достойният труд е право на жителите и законодателният фокус би трябвало да бъде точно в тази посока.

Лидерът на АБВ Румен Петков, който повежда листата в Бургас на парламентарния избор, формулира задачата на „ ЛЕВИЦАТА! " в обществената сфера в идващия парламент - заслужен труд, почтено възнаграждение и заслужен живот. Той подчертава върху значимостта на качественото професионално обучение, мощно висше обучение, което да подсигурява просперитета на нашата стопанска система, обучение, което дава отговор на потребностите на българската промишленост, на българското селско стопанство, на бъдещето на България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР