Ако много искате да хванете евтин билет, не бива да

...
Ако много искате да хванете евтин билет, не бива да
Коментари Харесай

Пътешественик посочи кога са най-евтини самолетните билети

Ако доста желаете да хванете на ниска цена билет, не трябва да летите в петък, неделя и понеделник. Най-евтини са билетите във вторник, четвъртък и събота. Това сподели журналистът и странник Магдалена Гигова в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “ .

Тя даде препоръки за пътуващите със аероплан, както и някои хитрини за по-евтино пътешестване.

Вечерните полети са по-евтини поради по-слабия пътникопоток в тази част на денонощието. Цените на билетите по време на празници пък са фрапантно по-високи. " Пътувайте след празници. Авиокомпаниите и летищата опустяват след Коледа, Нова година или след ученическата почивка. Януари, изключително втората му половина, постоянно се явява един от най-евтините месеци. Ако пътувате отвън сезона, където и да е, ще ви излезе по-евтино “, изясни Гигова.

Тя посъветва билетите да се закупуват единично, без значение от броя пътуващи. " Билетът постоянно е по-скъп, в случай че търсите за трима. “

Магдалена Гигова обърна внимание, че в някои случаи билетът, закупен настрана за отиване и връщане, излиза по-евтино, в сравнение с комбинирания билет отиване и връщане. Разходите за пътуването би трябвало да бъдат пресметнати. " Понякога си купуваш билет за 10 евро и след това се оказва, че нискобюджетната компания лети до някое летище, което е малко и доста отвън града. Не ти е комфортен превозът, би трябвало да си вземеш такси и почти билетът в един миг ти излиза, колкото с другата компания “, изясни пътешественикът.

Тя посъветва търсенето и закупуването на билет да се прави в режим " Инкогнито “. " Сайтовете " помнят “ през бисквитките и знаят, че в един миг си си купил безценен билет. Така стартират да оферират единствено скъпи билети “, разясни тя.

Застраховка " Отмяна на пътешестване “ съгласно нея е наложителна за по-далечни дестинации.

По-нискобюджетните самолетни компании оферират клубни карти, посредством които потребителите употребяват отстъпка.

Полезни при търсенето на преференциално пътешестване са уеб страниците, сравняващи цените на билетите, които другите самолетни компании оферират до избрана дестинация.

" Понякога, когато пазарувате от подобен уебсайт, се предлага хотел или билет със доста понижение. Тогава в действителност получавате едно действително понижение “, добави Магдалена Гигова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР