В разгара на лятото далеч не всички имаме апетит за

...
В разгара на лятото далеч не всички имаме апетит за
Коментари Харесай

Защо трябва да ядем повече плодове с калий през лятото

В разгара на лятото надалеч не всички имаме вкус за засищащи ястия, защото на открито е горещо и ни се хапва нещо леко. Въпреки това не трябва да пренебрегвате значимостта на здравословното хранене, което наложително би трябвало да включва доста плодове и зеленчуци.

Именно разнообразното меню през летните месеци играе фундаментално значение за вашето самочувствие, имайки поради че през зимата изобилието от плодове надалеч няма да е толкоз огромно.

Нина Зайцева е началник на Държавната ревизия в Москва във връзка с контрола на качеството на всички селскостопански артикули. Тя предлага да си хапваме повече праскови и банани през летните месеци, защото по този начин елементарно ще може да се възстановява равнището на калий в организма.

Именно той има фундаментално значение за сърдечно-съдовата система. Същевременно с това той е доста значим за спортистите, защото точно калият спомага за поддържането на тонуса на мускулите. Калият спомага за поддържането на естествения киселинен баланс в тялото ни и също по този начин в композиция с калция той се грижи за заздравяването на костната система.

Здравословни изгоди от калия:

- усъвършенства работата на сърдечния мускул;

- намалява кръвното налягане;

- защищава бъбреците;

- предварителна защита на мозъчни заболявания;

- поддържа здравето на костната система и мускулите;

- оказва помощ при предварителна защита на диабет;

Именно през лятото нашият организъм може да има най-силен дефицит на калий. Това се дължи на изобилното потоотделяне, когато времето е горещо.

Консумирайки плодове, които са богати на калий, можете да компенсирате тази липса и да се погрижите за вашето чудесно здраве.

Освен в прасковите и бананите, калий се съдържа във високи количества в кайсиите, ананасите и касиса.

Ако не получавате задоволително калий през летните месеци, когато се потите доста, тогава може да се получи рисковото за здравето положение, което се назовава хипокалемия. Симптомите му са сърдечни нарушавания, уязвимост в мускулите, лесна уморяемост, като това е обвързвано точно с недостига на калий в организма.

Ако желаете да получите ударна доза витамини, минерали и хранителни субстанции, тогава можете просто да си извършите вкусна и доста потребна плодова салата с тези плодове. По този метод организмът ви ще получи целия комплекс от разнообразни макро- и микроелементи, които са по този начин значими за нашето здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР