В равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо

...
В равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо
Коментари Харесай

Облачно и мъгливо в равнините

В равнинната част от страната ще доминира облачно и мъгливо време. Подобрение на видимостта ще настава към и след обяд. Над планините и планинските региони ще е най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури са най-вече сред 5° и 10°, по морския бряг до 12-13°. Максималните ще са сред 13° и 18°, по-ниски ще са в регионите с трайна мъгла. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще доминира облачно и мъгливо време. Временни усъвършенствания на видимостта и скъсване на облачността ще има в часовете към и след обяд. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури на въздуха сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е към 17°. Вълнението на морето ще е 2 бала, тук-там след обяд ще се усили до 3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време с висока облачност. Преди обяд тук-там в подножията ще е мъгливо. Ще духа слаб до сдържан юг-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 13°, на 2000 метра – към 7°.

В началото на идната седмица вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в източната половина от страната и ще се усили. Ще се задържи по-топло от нормалното за сезона. Над Западна и Централна България облачността ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд, в понеделник - в западните и южните региони, във вторник - на обособени места в южните. В Североизточна България вероятността за превалявания е дребна, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. В сряда вятърът ще стане югоизточен, в множеството региони ще бъде сдържан. Ще доминира облачно време, в Западна, по-късно и в Централна България на доста места ще превали дъжд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР