В рамките на управление на г-н Борисов средната пенсия нарасна

...
В рамките на управление на г-н Борисов средната пенсия нарасна
Коментари Харесай

Пълна лудница! Деница Сачева захапа Василев за пенсионерите, той й заговори за… фетиши

В рамките на ръководство на господин Борисов междинната пенсия набъбна с съвсем до 200 лева и добавката от 50 лева беше дадена точно по време на ръководството на господин Борисов. Това съобщи в Народното събрание Деница Сачева от ГЕРБ в отговор на изказванията на финансовия министър Асен Василев по отношение на пенсиите.

„ При нарастването на пенсиите, което се предлага сега, от кое място ще се вземат средствата за 2023-2024 година, които са милиарди, за които ние още нямаме бюджетна прогноза? “, попита тя.

Сачева изиска Василев да показа 3-годишна бюджетна прогноза, с цел да стане ясно дали ще се взимат още заеми.

Тя уточни още, че ГЕРБ са внесли оферти в Народното събрание, засягащи пенсиите. „ Ние предлагаме 15% нарастване на пенсиите, предлагаме добавката от 60 лева да остане до края на годината “, изясни тя.

„ Защо България е на 20-о място по най-висока инфлация при храните? Защо при нас храните са поскъпнали с 22,7%, а в Украйна е доста по-ниска? “, попита депутатът от ГЕРБ.

Вместо Асен Василев, първо думата взе общественият министър Георги Гьоков, който уточни, че в предлагането на ГЕРБ са заложени още по-големи средства за нарастване на пенсиите. „ Вие казахте ли от кое място ще дойдат парите за това нарастване? Значи вие от позицията си на съпротива виждате от кое място ще се вземат парите, а това държавно управление, в което са всички лостове, не може да каже от кое място ще дойдат парите. Малко е странно“, съобщи той.

„Хората в пенсионна възраст настояват, че вие чакахте с вашата политика, все едно ще сте постоянно на власт, и чакате да измрат по-голямата част от тях, с цел да оправите тогава пенсиите. Много жестоко, само че това го споделят хората, не го споделям аз. Ако желаете, можете да излезете с един микрофон извън и да питате пенсионерите какво мислят за вашата политика и дали няма да повторят думите, които аз споделям към вас“, уточни общественият министър.

Асен Василев също се качи на трибуната: „ Госпожо Сачева, може би сте права, че съм по-емоционален финансов министър, само че когато става въпрос за българските жители и най-уязвимите групи, няма по какъв начин да не съм прочувствен “.

„ Аз се извиних за грубата имитация по-рано, само че аз ви призовавам вие да се извините за грубата политика, която сте водили 12 години “, съобщи финансовият министър.

„ За 12 години вие не успяхте да извършите това, което нашите некадърни държавните управления направиха за 12 месеца. Заради сбърканата философия, както споделих доскоро, няма да дублирам фразата “, сподели още той.

„ Едни 3,9 милиарда не отиват в кюлчета, касички и други неща, а отиват при пенсионерите. Ако би трябвало да предпочитам сред кюлчетата и пачките и култа на нулев бюджетен недостиг и това пенсионерите да могат да живеят почтено, постоянно ще избера това пенсионерите да живеят почтено “, приключи финансовият министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР