В рамките на Стратегическия диалог на високо равнище - форум

...
В рамките на Стратегическия диалог на високо равнище - форум
Коментари Харесай

България и САЩ са обсъждали възможността за сътрудничество за запазване работата на ТЕЦ-овете у нас

В рамките на Стратегическия разговор на високо ниво - конгрес за съвещания и съдействие по световни, районни и двустранни въпроси от съвместен интерес за България и Съединени американски щати министър Теменужка Петкова се е срещнала с представители на Департамента по енергетика на Съединени американски щати, оповестиха от пресцентъра на министерството.

В срещата са взели участие дипломат Херо Мустафа, заместник-асистент секретарят по ръководство на чисти въглища и въглерод към организацията "Енергия от изкопаеми горива " към Департамента по енергетика на Съединени американски щати Лоу Хъркман, Анджелос Кокинос, доктор Джеймс Адамс от Държавния департамент на Съединени американски щати.

Обсъдена е била опцията за съдействие във връзка с опазване потенциала на въглищните централи в България, употребявайки опита и създадените технологии в Съединени американски щати. По думите на министър Петкова те обезпечават над 46% от производството на електрическа енергия за страната. Значителни са разноските на централите за закупуване на излъчвания през последните години, което оказва въздействие върху цената на създаваната от тях електрическа енергия. В диалога е маркирано, че държавната Топлоелектрическа централа "Марица изток 2 " влага над 1.2 милиарда лева в пречиствателни уреди.

От Департамента по енергетика на Съединени американски щати са показали информация за проучвания и развиване на енергийни системи на основата на въглища, както и за хващане и предпазване на въглерод. Двете страни са се обединили към опцията за съдействие за опазване работата на топлоелектрическите централи в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР