В рамките на направеното изслушване разследващият журналист Николай Стайков изнесе

...
В рамките на направеното изслушване разследващият журналист Николай Стайков изнесе
Коментари Харесай

Правосъдният министър ще проверява дали Нотариуса е бил охраняван като защитено лице

В рамките на направеното чуване проверяващият публицист Николай Стайков изнесе данни, че Мартин Божанов - Нотариуса е бил със специфичен превоз и защита, каквато се дава на лица, които са предпазени в границите на наказателното произвеждане. Поех ангажимент да извърша инспекции в Министерство на правораздаването дали е предоставена такава отбрана. Това съобщи правосъдният министър Атанас Славов след съвещанието на Съдийската гилдия към ВСС.
Прочетете още
На него бяха изслушани и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, арбитър Владислава Цариградска и проверяващият публицист и съосновател на фондация „ Антикорупционен фонд “ Николай Стайков по отношение на проблема „ Божанов ” и разразилия се след убийството му скандал с така наречен частен клуб за магистрати.

“Би било доказателство за доста висока степен на защита и навлизане на незаконна мрежа в органите на съда и прокуратурата, в случай че точно това лице е употребило такава отбрана ”, добави Славов. Той увери, че във връзка с двамата магистрати, които са били заплашвани, ще бъде задействана системата на Министерство на правораздаването, тъй че да бъде обезпечена отбрана.

Според него казусът с потребление на СРС-та против магистрати, само че и като цяло, е доста сериозен. Славов разяснява, че би трябвало да се приготвят законодателни промени, които да подсигуряват, че няма да се визира независимостта на съдиите и прокурорите, когато тези средства се употребяват против тях, съобщи БГНС. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР