В рамките на изнесеното заседание членовете на парламентарната комисията по вътрешен ред

...
В рамките на изнесеното заседание
членовете на парламентарната комисията
по вътрешен ред
Коментари Харесай

Почти двойно ще се увеличи капацитетът след реконструкцията на ГКПП „Кулата“

В рамките на изнесеното заседание членовете на парламентарната комисията по вътрешен ред и сигурност посетиха ГКПП-Кулата

На място те се срещнаха със създадената организация на работа, както и с проекта за реконструкция на граничния пункт. Към момента проблем на пункта не е свързващият мост, а дребното трасета, на които се обработват леките и товарни автомобили, изясни Министър Маринов. Той посочи, че концепцията на реконструкцията на пункта е преди всичко да се разделят потоците на моторните транспортни средства – товарните коли да са от едната страна, а леките коли от другата, с цел да не се смесват. Той напомни, че през лятото на тази година бе направена такава организация, която даде положителни резултати.

С разширението на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата ” ще започнат да се правят и съвместни проверки на наша територия, посочи още вътрешният министър. След реконструкцията на граничния пункт почти двойно ще се усилят трасетата, допълни шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция ” основен комисар Светлан Кичиков. „ Сега действаме единствено в една посока, разграничено на две. Тоест имаме четири трасета на излаз и четири на вход. След края на дейностите, които се извършват, ще имаме осем трасета единствено на изход. Така съвсем двойно ще увеличим капацитета на пункта. Като имаме възможност при по-голям трафик, с подвижни загради, да пуснем още едно трасе, с цел да се съобразим с моментната обстановка ”, разяснява още директорът на ГДГП.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР