В публикация в китайската социална мрежа Weibo, главният епидемиолог в

...
В публикация в китайската социална мрежа Weibo, главният епидемиолог в
Коментари Харесай

„Не докосвайте чужденци!”, предупреждава висш китайски здравен служител

В обява в китайската обществена мрежа Weibo, основният епидемиолог в Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) Ву Дзиню посъветва китайците да не позволяват " контакт кожа до кожа с чужденци ". Същият съвет епидемиологът дава и във връзка с „ непознати ” и китайци, пътували скоро в чужбина, оповестява Военновъздушни сили.

Постът му се появи, откакто от югозападния китайски град Чунцин оповестиха за първи случай на маймунска шарка, при лице, пристигнало от чужбина, без да се прецизира дали е китайски жител или не.

Публикацията провокира дискусия в обществената платформа, откакто някои мнения я дефинираха като расистка. „ Много несвоевременно. В началото на пандемията някои чужденци ни опазиха обществено, като споделиха, че китайците не са вируси “, написа един консуматор.

„ Колко расистко! А какво ще кажете за хора като мен, които живеят в Китай съвсем 10 години и поради затварянето на границите не сме виждали фамилиите си 3 – 4 години? “, написа различен консуматор на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР