Причината е нарастващото замърсяване на въздуха с микропластмаса или нанопластмаса

...
Причината е нарастващото замърсяване на въздуха с микропластмаса или нанопластмаса
Коментари Харесай

Къде отива микропластмасата, която вдишваме

Причината е възходящото замърсяване на въздуха с микропластмаса или нанопластмаса - частиците, които се отделят при използването на големия набор пластмасови произведения.

И за жалост, няма предпазени пространства, разяснява Euronews. Предишни проучвания демонстрират, че микропластмасата и нанопластмасата са необятно публикувани както навън, по този начин и на закрито, което значи, че процесът е неконтролируем.

Къде ще попадне вдишаната от вас пластмаса зависи от модела ви на дишане, изяснява австралийското проучване. Бързото дишане - да вземем за пример след бягане или бърз ход, когато в носа и гърлото ви бързо нахлува въздух, може да докара до хващане на по-големи частици в горните дихателни пътища.

По-бавното дишане дава на по-малките частици повече време да доближат по-дълбоко в дихателната система, даже евентуално да навлязат в деликатни структури надълбоко в белите дробове.

Изследванията изрично демонстрират, че тези пластмасови частици усилват нашата сензитивност към редица белодробни болести, в това число хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), фиброза, диспнея (недостиг на въздух), астма и необикновени лезии...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР