Най-общо казано, става дума за лечения, които коригират ДНК на

...
Най-общо казано, става дума за лечения, които коригират ДНК на
Коментари Харесай

ЕС стимулира разработването на лечения за редки заболявания

Най-общо казано, става дума за лекувания, които поправят ДНК на пациента и по този метод отстраняват повода за съответно рядко заболяване. За да насърчи проучванията в тази област, Брюксел приканва фармацевтичните компании да влагат повече в проучванията и разработките на нови медикаменти за редки заболявания и дава обещание специфични бонуси при добър резултат.

Редките заболявания в действителност не са толкоз редки. В Европа от рядко заболяване страда един на всеки 12 европейци, т.е., 36 милиона души. Но медицината познава към 6 000 редки болести, което значи съществени научни и медицински проблеми най-много при клиничните тествания, защото от дадена болест постоянно страдат единици.

А това не е пазарната вероятност, която биха желали фармацевтичните компании, с цел да търсят лекувания, използвани единствено за стеснен брой пациенти, споделят пред POLITICO от Европейската конфедерация на фармацевтичните бизнесмени (EUCOPE). Сдружението сплотява междинни и по-малки производители на медикаменти, в това число високоспециализирани фармацевтични предприятия, които работят в региона на редките заболявания....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР