Няколко десетки протестиращи се събраха днес пред Двореца на мира

...
Няколко десетки протестиращи се събраха днес пред Двореца на мира
Коментари Харесай

Десетки протестираха в Хага срещу встъпването в длъжност за нов мандат на Владимир Путин

Няколко десетки протестиращи се събраха през днешния ден пред Двореца на мира в Хага, с цел да стачкуват против встъпването в служба на съветския президент Владимир Путин и да призоват той да бъде изправен пред Международния углавен съд (МНС), съобщи Ройтерс.

Протестиращите, доста от които бяха пристигнали от Германия с голям карнавален макет, на който беше изобразена подигравка на Путин с кръв по ръцете в раирана затворническа униформа, затиснат от топка и верига, държаха украински флагове и плакати с надпис " Путин в Хага ".

" Трябва да повишим осведомеността за закононарушенията на Путин в интернационален проект, той би трябвало да бъде измамен под отговорност ", споделя Дина Мусина, представител на берлинска неправителствена организация, защитаваща правата на пандизчиите в Русия.

Намиращият се на няколко километра източно от Двореца на мира в Хага МНС към този момент има издадена заповед за ареста на съветския президент.

През март 2023 година Съдът подреди Путин и съветският комисар по въпросите на децата Мария Лвова-Белова да бъдат арестувани по обвинявания във военни закононарушения, свързани с отвличането на украински деца.

Русия окачестви решението на МНС като неправилен опит на Запада да накърни репутацията ѝ и отхвърля да е правила военни закононарушения в Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР