В продължение на повече от половин минута няколко хиляди души

...
В продължение на повече от половин минута няколко хиляди души
Коментари Харесай

Не мисли, че това е краят. Боно и публика скандираха името на Навални на концерт в Лас Вегас

В продължение на повече от половин минута няколко хиляди души скандират името му: " Алексей Навални, Алексей Навални ".

" Предстои борба, доста борби са изгубени. Но в никакъв случай няма да видиш края на пътя, до момента в който пътуваш с мен ", стартира да пее по-късно вокалистът.

Това се случи в събота по време на концерт на ирландската рок група U2 в Лас Вегас. Тогава вокалистът на бандата Боно прикани публиката да отдаде респект на Алексей Навални след новината за гибелта му и да скандира името му.

Това е една от хилядите прояви в памет на опозиционера по света, откакто в петък управата на пандизите в Русия заяви, че Навални в наказателната колония, в която излежаваше присъдите си.

Ден по-късно от екипа му. Хиляди хора се събраха на бдения пред съветските посолства по света, а в Русия хората започнаха да оставят цвета пред спонтанни мемориали. Там се стигна и до арести, като полицията в такива прояви.

По време на концерта си в събота в Лас Вегас Боно прикани публиката да се включи в деянията в памет на Навални, като произнесе името му. Той напомни, че президентът на Русия заобикаля да посочва Навални даже и в редките случаи, когато приказва за него. На годишната си конференция на 14 декември, да вземем за пример, Путин, в отговор на въпрос за какво Навални не е бил позволен до президентските избори, назова опозиционера „ упоменатия персонаж “ и нито един път не сподели името му.

" Алексей Навални избра да се откаже от своята [свобода] ", сподели в събота Боно.

" Путин в никакъв случай не произнася името му. Затова си помислих - през днешния ден тук сме се събрали свободни хора, хора, които имат вяра в свободата. Затова би трябвало да кажем името му. Не е задоволително просто да го запомним, би трябвало да го кажем ", добави той.

След това публиката стартира да скандира името на Навални, а Боно изпя песента " " Не мисли, че това е краят " (Donʼt Dream Itʼs Over) на Crowded House.

В събота Боно напомни и че идната седмица се навършват две години от началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна и прикани Съединени американски щати да продължат с поддръжката за нападната страна.

" За тези хора " независимост " е най-важната дума на света. Толкова значима, че украинците се бият и умират за нея ", сподели той.

През последните месеци помощта от Съединени американски щати за Киев е блокирана в американския Сенат поради опозицията на Републиканската партия. Тя обаче е основна, с цел да може Украйна да продължи да се отбранява.

Музикантът Боно е прочут с дейната си гражданска позиция. През май 2022 година той пя в символ на поддръжка за Украйна на метростанция в Киев, която беше превърната в бомбоубежище поради въздушните офанзиви на съветската войска против столицата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР