В продължение на много години профсъюзите в САЩ имаха затихващи

...
В продължение на много години профсъюзите в САЩ имаха затихващи
Коментари Харесай

Първи опити за създаване на синдикат в Apple

В продължение на доста години профсъюзите в Съединени американски щати имаха затихващи функционалности за разлика от Западна Европа и други елементи на света. Ситуацията стартира леко да се трансформира, като желанието за обединяването на служащите се вижда най-ясно в софтуерните колоси и конгломерати като Amazon. Точно в разпределителен център на учредената от Джеф Безос компания чиновниците гласоподаваха да основат синдикат, а това подтиква други чиновници в разпределителен център в Ню Йорк да стартират сходен развой. Активността на служащите не е единствено в Amazon - BBC оповестява, че група от личния състав, известна като Fruit Stand Workers United, се стреми да получи подписи за поддръжка от 30% от сътрудниците в магазина, с цел да се проведат синдикални избори. Този ход следва самодейностите за синдикализиране на чиновниците в Starbucks и Amazon. Apple не разяснява известието.

В изказване на уеб страница на акцията за бъдещия профсъюз се споделя: " Grand Central е извънреден магазин с неповторими условия на работа, които вършат профсъюза нужен, с цел да подсигуряваме, че нашият екип има най-хубавия вероятен стандарт на живот. "

Групата разказва себе си като работеща в " изключителни времена с продължаващата пандемия от COVID-19 и инфлация, която се вижда един път в потомство ", само че на уеб страницата не се разкриват имената на членовете на личния състав, които управляват напъните.

Кампанията е обвързвана с Workers United, филиал на националния интернационален съюз на обслужващите чиновници, който беше основан през 2009 година от няколко предходни синдиката.
Реклама Верижна реакция
Усилията на Apple идват, откакто самодейността за основаване на профсъюз в Starbucks, подкрепена от Workers United и довела до триумф предходната година в Ню Йорк, се популяризира на национално равнище.

Amazon също е изправена пред възходящо предизвикателство, Служители, работещи в най-малко три други магазина на Apple, също се пробват да се провеждат съгласно The Washington Post.

В създалата се обстановка компании като Apple, Starbucks и Amazon се обърнаха към най остарелия способ за решение на проблеми с недоволни служащи - да разбият опитите им да образуват синдикати. Някои от класическите тактики, употребявани сега, са да вземем за пример наложителни класове за чиновниците за да попречат на уредници на синдикатите да проведат акциите си, споделя пред изданието Джулиан Мичъл-Израел. " Има заложена цел да ни попречат да приказваме с служащите и съсредоточени старания те да бъдат уплашени. " И естествено лобизъм законите да бъдат изменени по този начин, че сформирането на синдикати да стане на практика невероятно.

Новите опити за " съживяване " на профсъюзното придвижване в Съединени американски щати не са учудващи на фона на пандемията и рекордно високата инфлация, което кара чиновниците на фирмите да се стремят към по-добри условия на труд. Все още не е ясно дали тази наклонност ще продължи, само че се затвърждава мнението, че икономическите тематики, най-много тази свързани със връзките сред служащ и шеф, още веднъж ще заемат значима роля в публичния спор в Съединени американски щати.
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР