В продължение на години сме се отдавали на пиенето на

...
В продължение на години сме се отдавали на пиенето на
Коментари Харесай

Бира на корем за здраве

В продължение на години сме се отдавали на пиенето на вино и то без възприятие за виновност, тъй като съгласно редица обстоятелства се счита, че аленото вино може да помогне за предотвратяване от сърдечни болести.

Неотдавнашно проучване демонстрира, че бирата също може да бъде подобаваща за предотвратяване от заболявания, от понижаване на риска за строшаване на костите до предотвратяване от душевен крах. Тя даже може да усили дълголетието на човек. Въпреки това, от основно значение за изгода от бирата е умереността, което значи единствено едно една бира дневно за дамите и две за мъжете.

Тук са няколко от изненадващите изгоди на бирата за здравето:

1. По-силни кости. Бирата съдържа високи равнища на силиций, който е обвързван със здравето на костите. През 2009 година изследване в университета " Тъфтс " демонстрира, че по-възрастните мъже и дами, които пият едно или две напитки на ден, имали по-висока костна компактност, като с най-големи изгоди са тези, които избират бира или вино.

2. По-силно сърце. А през 2011 година разбори от 16 изследвания, включващи повече от 200, 000 души, демонстрират с 31 % понижаване на риска от сърдечно-съдови болести при тези, които пият една бира на ден, до момента в който риска нараства при тези, които използват високи количества алкохол, без значение дали бира, вино или спиртни питиета.

 Бира

Повече от 100 изследвания демонстрират също, че умереното пиянство

на бира понижава риска от сърдечен припадък и гибел от сърдечно-съдови болести. Бира или две дневно може да ви помогне за повишение на равнищата на HDL, " добър " холестерол, който оказва помощ на артериите да не се запушват.

3. Здрави Бъбреци. Едно изследване във Финландия за бирата като алкохолна напитка, открива, че всяка бутилка бира при мъжете намали риска от развиване на камъни в бъбреците с 40 %.

Една от теориите е, че високото наличие на вода в бирата оказа помощ за запазването на бъбреците, които работят погрешно, защото дехидратация усилва риска от камъни в бъбреците. Възможно е също по този начин, хмелът в бирата да служи, като преграда на отделения калций от костите, а загубата му също може да аргументи камъни в бъбреците.

4. Увеличаване здравето на мозъка. Една бира дневно може да ви помогне да се предпазите от заболяването на Алцхаймер и деменцията, споделят откриватели.

Проучване през 2005 година, проследяващо здравето на 11 000 възрастни дами демонстрира, че при умерените пиячи (тези, които одобряват едно пиво на ден) се намалява риска от понижаване на умствените интензивност с 20 %, спрямо непиячите.

Затова, пийте си бира на воля и не се тормозете от другите болежки!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР