В продължение на година и половина Уника общуваха с нас

...
В продължение на година и половина Уника общуваха с нас
Коментари Харесай

Изпратили сме над 80 писма, нямаме конкретен отговор



В продължение на година и половина Уника общуваха с нас по същия метод, без никаква конкретика и общи заучени изречения без наличие. Ето обстоятелствата и неверните трактовки на ЗК " Уника ":
1. Първо - неточност в определението за клиента си, което покзва, че те не пожелаха да опознаят клиента си - Не става дума за " месарски завод ", а за най-голямото месодобивно дружество в България " Унитемп ". Второ - Грешно изписване на наименованието. Не е ООД, а е " Унитемп " ЕООД.
2. ЗК " Уника " с огромната си некоординираност сред обособените звена сами влизат в клопката на личните си спорни изказвания. Невярно настояват, че държавното следствие е завършило в края на декември 2019г. и това било причина за протакането от страна на Уника на целия развой по определяне на вредите, което прочее е в нарушаване на член 106 ал.(5) от Кодекса на Застраховането. В хода на следствието бяха направени две пожаро-технически експертизи, от които едната тройна и една електро-техническа експертиза и те завършиха на 2.10.19, а прокурорското разпореждане на 5.11.19 година Заключението на прокуратурата ясно дефинира, че пожарът се дължи на " събитие отвън волята на съответно физическо лице - пораждане на късо съединяване в електрическата апаратура ". Събрани са забележителен размер доказателства, сочещи положената дължима грижа за попречване на събитието. Електрическата апаратура е била съобразена съгласно плановете и  нормативните условия, били са употребявани материали, съответстващи на равнището на пожаробезопасност на обекта " (извадка от прокурорското постановление). Ето лицемерието на Уника - признават, че в компетенциите на държавното разследване е да открият аргументите за пожара, само че все пак не признават размера на вредата и не трансформират позицията си макар изказванието си, че са чакали формалните резултати от държавното разследване. Държавата си свърши работата в естествен период и констатациите са ясни - няма пропуски в проектирането и всички противопожарни правила са били предпазени по най-завишените условия. Предприятието е било проверявано от държавните институции неведнъж и изключително при втория стадий на уголемение, когато е било утвърдено за европейско финансиране по размер 123. Дори единствено този факт може да отхвърли каквито и да е подозрения.
3. Затруднения имаше доста, само че всички те бяха от едно само естество - нежеланието на Уника да признаят обективната истина. Всички срещи бяха безплодни, тъй като не получихме нито един явен отговор на нашите въпроси. Отправените от нас молби за огледи са над 25 броя като постоянно това ставаше доста мъчно. Изпратили сме над 80 бр. писма в това число писмени пояснения, показани документи, възражения, предложения за заплащане, мнения. Нито един път не сме получили съответен отговор на наши питания и възражения. Противно на законовите правила, Уника въобще не дадоха отговор на наше писмо от 30.10.19, в което оборваме всички техни изказвания за отвод на заплащане, позоваващо се на каквито и да е нарушавания от наша страна.   
4. Безспорен е фактът, че Уника и до момента крие всички направени от тях експертизи и не зачита правото ни да се срещнем и да водим разговор в сходство със декларираното им предпочитание за извънсъдебно договаряне.
5. Отказаха да ни показват даже отчета, изработен от техния специалист, преди да вземат решение за издаване на застрахователите полици. В него явно мнението е било позитивно, откакто са взели решение да застраховат обекта.
6 . Що се отнася до изказванието за застрахователната загадка, това е една прекомерно комфортна позиция зад която Уника се крие и те я експлоатират сполучливо до момента. Въпросът е организиран в член 150 от Кодекса  на Застраховането, само че това по никакъв метод не пречи да се води открит двустранен разговор, а освен от наша страна. На процедура те крият всичко, даже отхвърлиха да заплатят плануваните в една от полиците 20 000 евро за почистване на руините след пожара. С това те се подиграха на труда на чиновниците от Унитемп, които всекидневно се бореха с ужасната конюнктура по възобновяване на активността на компанията. Тези пари бяха по този начин нужни да се възнагради труда и себеотрицанието на тези герои. Справихме се и без Уника и по тази причина в този момент ни звучи много подправено и неясно, когато Уника приказва за " използване на правила при разглеждане на застрахователни събития ".
7. Съвсем смешно звучи изказването "...и в последна сметка сме се произнесли, като сме заплатили полагащото се обезщетение ". По никакъв метод не е безапелационно да заявиш без никакви съществени причини, че " полагащото се обезщетение " възлиза единствено на 30% от застрахователната сума.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР