В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е

...
В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е
Коментари Харесай

България и САЩ подписаха ключови документи в сферата на сигурността на 5G мрежите и на ядрената енергия за граждански цели

В наличието на министър-председателя Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео, който се включи посредством видеоконферентна връзка, България и Съединени американски щати подписаха основни документи в областта на сигурността на 5G мрежите и на нуклеарната сила за цивилен цели, оповестиха от държавната пресслужба.

Държавният секретар на Съединени американски щати посочи чудесно свършената взаимна работа за подготовката за построяването на мрежите от пето потомство и изрази убеденост, че с подписването на декларацията ще се подсигурява целокупната сигурност на евроатлантическото семейство. Помпео подчертава също по този начин върху взаимната работа на България и на Съединени американски щати и постигнатите резултати и в други сфери, което съгласно него ще има мощен резултат. По думите на Помпео предпазените мрежи за 5G технологии ще разрешат всички заинтригувани оператори да бъдат подготвени да работят по този начин, че да се подсигуряват сигурни мрежи освен за България, само че и страните членки на Европейски Съюз и НАТО.

"След визитата ни в Белия дом, в продължение на диалозите с президента Тръмп, с вицепрезидента Пенс, с държавния секретар Помпео, с държавното управление на Съединени американски щати, през днешния ден подписваме декларация, която касае сигурността на 5G мрежите и меморандум в региона на нуклеарната енергетика за цивилен цели. Това са извънредно значими сфери ", съобщи от своя страна министър-председателят Борисов. Премиерът подсети, че живеем в изискванията на пандемия, когато е налице икономическа застоялост и усложнения в връзката сред хората. "С декларацията за чистотата на 5G мрежите ние се приготвяме за сходни обстановки за в бъдеще, с цел да не се постанова да се блокира светът. Затова нашите връзки би трябвало да бъдат чисти, предпазени, транспарантни, етични и спазвайки всички нужни законови правила за отбрана на персоналните данни ", съобщи министър-председателят. Борисов посочи, че откакто страната ни беше призната в чакалнята на еврозоната, гарантираща непорочност и бистрота на финансите, Европейски Съюз към този момент има и общи насоки и инструментариум за сигурността на 5G мрежите. Те ще бъдат изграждани на основата на правилата за свободна и почтена конкуренция, бистрота и господство на закона.

По отношение на енергетиката министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г уточни, че към днешна дата към този момент имаме действителна диверсификация на стратегическата суровина природен газ. "С доста бързи темпове успяхме да закупим 20% от акциите на терминала за полутечен газ в Александруполис ", означи Борисов. По думите му на цялостни обороти се построява и газопроводът Гърция - България, по който може да се придвижва полутечен природен газ от разнообразни източници. Премиерът подсети, че от 2019 година насам до България доближава полутечен природен газ с генезис Съединени американски щати по актуалната газопреносна мрежа. "Разполагаме с най-хубавите компресорни станции, реверсивни и можем да кажем, че успяхме да обърнем посоката за импорт на газ от Изток – Запад към Юг-Север ", добави министър председателят. Борисов подсети, че европейската Зелена договорка върви в цялостния ѝ размер и с ускорени темпове, като задачата е до 2050 година Европейски Съюз да е постигнала климатична индиферентност. Министър-председателят означи, че нуклеарната сила е една от по- зелените и по-чисти сили и по тази причина желаеме да използваме по-сигурна технология от най-ново потомство и да реализираме диверсификация на нуклеарното гориво.

Заместник-държавният секретар Кийт Крак посочи задълбочаването на взаимоотношенията на България и Съединени американски щати в региона на сигурността на мрежите от пето потомство. "С това обаче не се изчерпват нашите взаимоотношения. Ние задълбочаваме своето съдействие в региона на военното дело, защитата и енергетиката. Всички тези тематики, по които работим дружно, са значими за България и Съединени американски щати и демонстрират задълбочени взаимоотношения сред нашите две страни и нашето стратегическо партньорство. България е стратегически сътрудник на Съединени американски щати ", съобщи Крак. По думите му моментът е исторически. "Както означи министър председателят, светът се разсънва и отваря очи за заплахите, които биха били скрити от ненадеждните снабдители в мрежите от пето потомство. Ние би трябвало да осъзнаем този риск. Трябва да осъзнаем, че чистата мрежа е от жизненоважно значение за икономическото съдействие, за сигурността и България се причислява към страните от Европейски Съюз, които са към този момент част от чистата мрежа ", добави заместник-държавният секретар.

Крак и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията подписаха Съвместно изказване за взаимна декларация на Република България и Съединените американски щати по въпросите на сигурността на 5G мрежите. „ Принципите, които споделяме като сътрудници в НАТО и Европейски Съюз – бистрота и сигурност, се допълват с върховенството на закона, което е значима причина за построяването на сигурни мрежи “, съобщи министър Желязков. „ С обмена на данни, които са предпазени според правилата и полезностите, които споделяме, даваме гаранция, че новата инфраструктура за разцвет и благополучие ще извърши своята задача “, сподели още Желязков.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по и помощник-държавният секретар в Бюрото по интернационална сигурност и неразпространение към Държавния департамент на Съединени американски щати Кристофър Форд подписаха Mеморандум за съгласие сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединените американски щати за стратегическо съдействие в региона на нуклеарна сила за цивилен цели. Според министър Петкова подписаният меморандум ще даде нов подтик и добра база за бъдещото енергийно съдействие сред двете страни. "Документът ще способства и за осъществяване на нашия главен приоритет за реализиране на диверсификация на енергийните източници. Ядрената енергетика е от стратегическо значение за нас, защото подсигурява енергийната сигурност и ще способства за реализиране на задачите за понижаване на въглеродните излъчвания ", съобщи министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

"Ние сме мощни сътрудници и съдружници и разпростирам съдействие за нашата сигурност и за положителното на Алианса. Подписваме документ с приказен сътрудник като България. Нашето партньорство е стратегическо и от огромно значение за голям брой области, в това число националната, енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните източници ", съобщи от своя страна Кристофър Форд и даде висока оценка за всички старания на България за диверсификация на доставките.

Съвместното изказване по отношение на 5G мрежите е продължение на диалозите на най-високо ниво във Вашингтон през ноември 2019 година, когато министър председателят Борисов се срещна с американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. Следващата стъпка бе направена при провеждането на Стратегически разговор сред България и Съединени американски щати при започване на актуалната година. Настоящият документ показва желанието на двете страни да си сътрудничат по въпросите на сигурността на 5G мрежите. Те се обрисуват като основни за стопанските системи и обществата ни, които стават все по-цифровизирани. България регистрира също по този начин общия метод, който Европейски Съюз ползва към киберсигурността в региона на 5G в партньорство със страните членки на НАТО. Това подсигурява надеждността на инфраструктурата и веригата на доставки и основава сигурност, че в Европа се внедряват сигурни мрежи от пето потомство. Подписаното през днешния ден Съвместно изказване е също по този начин значима крачка за България към построяването на народен потенциал и ограничения против киберзаплахи в международен мащаб.

Mеморандумът за съгласие в региона на нуклеарна сила за цивилен цели ще насърчи двустранното съдействие в тази сфера поради интереса на България към нови сигурни нуклеарни енергийни технологии за цивилен цели, развивани от Съединени американски щати. В подтекста на Зелената договорка за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година България има желанието да разшири своята нуклеарна стратегия със сигурни технологии от най-ново потомство. Меморандумът показва също желанието на България и на Съединени американски щати да си взаимодействат в поддръжка на нуклеарните им браншове за бъдещо развиване и поддържане на инфраструктурата и потенциала на човешките запаси за отговорно потребление на нуклеарната сила и технологии. Целта на Европейската зелена договорка не може да бъде осъществена без потреблението на нуклеарната сила за мирни цели. За България нуклеарната енергетика играе значима роля за националната, районна и европейска енергийна сигурност, като в това време дава сила на налични цени и е основен детайл за прекосяване към нисковъглеродна стопанска система. С документа България и Съединени американски щати се ангажират за отговорно потребление на нуклеарната сила и технологии с акцент върху човешкия капитал и развиването на работната мощ, образованието, образованието, за поддържане на най-високи стандарти и практики в региона на нуклеарната сигурност и сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР